Καιρός

Meteo καιρός: Κοντά στους 35 βαθμούς θα φτάσει το θερμόμετρο το Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα

Meteo καιρός: Κοντά στους 35 βαθμούς θα φτάσει το θερμόμετρο το Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα
Meteo καιρός: Σύμφωνα με την πρόγνωση, το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα δούμε θερμοκρασίες που μπορεί να «σπάσουν» ρεκόρ.

Ο καιρός σύμφωνα με το Meteo όσο προχωράει η Μεγάλη Εβδομάδα, τόσο θα καλυτερεύει, όπως είχε επισημανθεί και τις προηγούμενες μέρες. Το ίδιο επιβεβαιώνει και η ΕΜΥ.

Θερμές αέριες μάζες αναμένεται να μεταφερθούν προς την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες, προκαλώντας σταδιακή σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία θα κορυφωθεί το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr από τη Μεγάλη Πέμπτη 29/4 οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν σε αρκετές περιοχές τους 30 βαθμούς και τοπικά στην Κρήτη να φτάσουν στους 35 βαθμούς, ενώ το διήμερο Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα οι μέγιστες θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές θα ξεπεράσουν τους 33-34 βαθμούς Κελσίου.

Με βάση την υπάρχουσα εικόνα είναι πολύ πιθανό να σημειωθούν νέα θερμοκρασιακά ρεκόρ. Στους πίνακες που ακολουθούν, παρουσιάζονται επιλεγμένα θερμοκρασιακά ρεκόρ του παρελθόντος για το μήνα Απρίλιο (πίνακας 1) και για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου (πίνακας 2), όπως έχουν καταγραφεί είτε από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είτε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Meteo καιρός: Κοντά στους 35 βαθμούς θα φτάσει το θερμόμετρο το Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα

Meteo καιρός: Κοντά στους 35 βαθμούς θα φτάσει το θερμόμετρο το Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα

Άξιο λόγου είναι το γεγονός ότι πολλά από τα επικρατούντα ρεκόρ σημειώθηκαν το 2013 και το 2018. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr θα παρακολουθήσει την εξέλιξη της θερμοκρασίας μέσα από το πυκνό του δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών και θα είναι σε θέση να ενημερώσει με ακρίβεια για τα νέα πιθανά νέα ρεκόρ κατά τις επόμενες ημέρες.

Meteo καιρός: Η πρόγνωση για σήμερα

Αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πυκνότερες, θα έχουμε σήμερα Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου. Υπάρχει άνοδος της θερμοκρασίας, ενω οι άνεμοι πνέουν έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο.

Πιο αναλυτικά αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πρόσκαιρα πυκνότερες. Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά από το μεσημέρι. Η ορατότητα έως το πρωί στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα παρουσιάσουν σταδιακή αύξηση.

Η θερμοκρασία στη Μακεδονία και στη Θράκη θα κυμανθεί από 7 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία και στη Δυτική Στερεά από 10 έως 28, στην Ήπειρο από 9 έως 25, στη Δυτική Στερεά από 13 έως 26, στην Πελοπόννησο από 10 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 20, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 6 έως 26, στις Κυκλάδες από 10 έως 26, στα Δωδεκάνησα από 14 έως 23 και στην Κρήτη από 7 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε νότιους 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν νότιοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε Live εικόνα από το windy.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments