Διεθνή

Γαλλία: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της ινδικής μετάλλαξης

Γαλλία: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της ινδικής μετάλλαξης
Γαλλία: Ένας πολίτης που επέστρεψε από την Ινδία αποτελεί το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα της ινδικής μετάλλαξης.

Το πρώτο κρούσμα της ινδικής μετάλλαξης του κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε στη Γαλλία, στο Λοτ-ε-Γκαρόν, ανακοίνωσε σήμερα η Περιφερειακή Υπηρεσία Υγείας (ARS) της περιοχής της Νέας Ακουιτανίας.

«Επιβεβαιώσαμε ότι αυτό ήταν η ινδική παραλλαγή» αναφορικά με ένα κρούσμα στο Λοτ-ε-Γκαρόν «ενός ασθενούς που επέστρεψε από την Ινδία», τόνισε ο Μπενουά Ελεμπόντ, περιφερειακός διευθυντής της ARS, στα τηλεοπτικά δίκτυα BFMTV και CNews.

Την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν είχε δηλώσει ότι «δεν είχε εντοπιστεί κρούσμα της παραλλαγής ινδικής προέλευσης στη μητροπολιτική Γαλλία».

Ο ΠΟΥ στέλνει ιατρικό εξοπλισμό και προσωπικό στην Ινδία για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) χαρακτήρισε την κατάσταση «σπαρακτική« και προκειμένου να βοηθήσει τη χώρα να ανταπεξέλθει και να αποφορτιστεί από την ασφυκτικτή πίεση της πανδημίας, πρόκειται να στείλει προσωπικό και εξοπλισμό.

Σύμφωνα με τον επικεφαλή του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, η Ινδία πρόκειται να παραλάβει εφόδια, όπως φιάλες οξυγόνου και κινητά νοσοκοκομεία. «Ο ΠΟΥ κάνει ό,τι μπορεί, παρέχοντας κρίσιμο εξοπλισμό και εφόδια, όπως χιλιάδες φιάλες οξυγόνου, προκατασκευασμένα, κινητά νοσοκομεία και εργαστηριακό εξοπλισμό», είπε ο Τέντρος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Την ίδια στιγμή, η χώρα θα «εξοπλιστεί» και με το κατάλληλο υγειονομικό προσωπικό. Ήδη 2.600 μέλη του ΠΟΥ είναι καθ’ οδόν για την Ινδία ώστε να βοηθήσουν τις προσπάθειες των αρχών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ πολλές χώρες έχουν ανακοινώσει πως πρόκειται να συνδράμουν τη χώρα με την υποστήριξή τους.

Η ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού, η οποία έφτασε και στην Ελλάδα, έχει βυθίσει την Ινδία στο χάος. Την Κυριακή η Ινδία κατέγραψε νέο παγκόσμιο ρεκόρ μολύνσεων, με σχεδόν 350.000 νέα κρούσματα μέσα σε μία ημέρα, ενώ η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι απελπιστική: οι διάδρομοι των νοσοκομείων έχουν γεμίσει από κρεβάτια και φορεία με ασθενείς, γίνεται «μάχη» για μία θέση ή έστω λίγο οξυγόνο, ενώ ορισμένοι πεθαίνουν πριν καν φθάσουν στο νοσοκομείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments