Lifestyle

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Έτσι είναι σήμερα η ηθοποιός που υποδύθηκε την Παναγία

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Έτσι είναι σήμερα η ηθοποιός που υποδύθηκε την Παναγία
Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Ένας από τους πιο αξιομνημόνευτους ρόλους στην ταινία είναι και ο ρόλος της Παναγίας, την οποία έκανε η Ολίβια Χάσεϊ.

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ είναι μία από τις καλύτερες ταινίες σχετικά με την ζωή του Ιησού Χριστού. Για την συγκεκριμένη τηλεταινία υπάρχουν πάρα πολλές άγνωστες ιστορίες που ακόμη και σήμερα παραμένουν καλά κρυμμένες. Επίσης μέσα στους ηθοποιούς που υποδύθηκαν τον Ιησού Χριστό είναι και ο Ρόμπερτ Πάουελ.

Πιο συγκεκριμένα, από την τηλεταινία πέρα από τον Ρόμπερτ Πάουελ όλοι θυμούνται τον ρόλο της Παναγίας που εκτόξευσε στα ύψη την καριέρα της Ολίβια Χάσεϊ. Η ηθοποιός σε ηλικία 7 ετών έφυγε με τη μητέρα της στην Αγγλία και παρακολούθησε από πολύ μικρή μαθήματα ηθοποιίας και ο Τζεφιρέλι την ανακάλυψε νωρίς.

Η καριέρα της ηθοποιού

Η 70χρονη πια ηθοποιός με αγγλικές και αργεντίνικες ρίζες ξεκίνησε την υποκριτική της πορεία στο θέατρο, όμως ο Φράνκο Τζεφιρέλι ήταν εκείνος που την έκανε να καθιερωθεί, αφού με το έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» κατάφερε να κερδίσει Χρυσή Σφαίρα.

Έχει 38 κινηματογραφικές ταινίες και 11 τηλεοπτικές παραγωγές στο ενεργητικό της, ενώ ακόμη έχει χαρίσει τη φωνή της στα video games των Star Wars. Έχει αποσπάσει βραβείο David di Donatello Awards για τον «Ρωμαίο και την Ιουλιέτα» του 1969 , αλλά και Golden Globe για το ίδιο έργο, ενώ ο τελευταίος της ρόλος ήταν αυτός της Μητέρας Τερέζα.

Η μεγαλύτερη, όμως, επιτυχία ήρθε το 1977 στην δημοφιλή σειρά του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κάθε χρόνο προβάλλεται μέσα από τον ΑΝΤ1, με εκείνη να υποδύεται την Παρθένο Μαρία, σε ηλικία 26 χρόνων. Υπενθυμίζεται πως η Ολίβια Χάσεϊ έχει κάνει τρεις γάμους κι έχει αποκτήσει δυο γιους και μία κόρη.

Πως ήταν στον ρόλο της Παναγίας

Η Ολίβια Χάσεϊ σήμερα

Η σειρά

Η συγκεκριμένη σειρά προβάλλεται κάθε Πάσχα και το φετινό δεν θα αποτελέσει εξαίρεση. Από τη Μεγάλη Τετάρτη έως και το Μεγάλο Σάββατο,στις 20:45, θα προβάλλει το διαχρονικό τηλεοπτικό αριστούργημα «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», που αγαπήθηκε όσο καμία άλλη σειρά στο είδος της από το τηλεοπτικό κοινό. svg%3E

Τα γυρίσματα της σειράς ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 1975 και ολοκληρώθηκαν τον Μάιο του 1976 και έγιναν στο Μαρόκο και την Τυνησία. Οι σκηνές των συναγωγών τραβήχτηκαν στο νησί Djerba, ενώ οι σκηνές της Ιερουσαλήμ τραβήχτηκαν στην πόλη της Τυνησίας Μοναστήρι (το όνομα της πόλης παραμένει Ελληνικό μέχρι και σήμερα). Λόγω των κάκιστων Αγγλικών κάποιων κομπάρσων που επιλέχθηκαν από τον ντόπιο πληθυσμό, όλες οι ομιλίες τους ηχογραφήθηκαν ξανά σε στούντιο. Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά από το ιταλικό κανάλι RAI 1 στις 27 Μαρτίου 1977. Ο προϋπολογισμός της ήταν 180.000.000 δολάρια και η κινηματογράφησή της έγινε από την RAI Radiotelevisione Italiana.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments