Πολιτική

Ισραήλ ατύχημα: Μήνυμα ΥΠΕΞ Ελλάδος για την τραγωδία

Ισραήλ ατύχημα: Μήνυμα ΥΠΕΞ Ελλάδος για την τραγωδία
Ισραήλ ατύχημα: Θερμά συλλυπητήρια εξέφρασε μέσω του Twitter το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών για τις οικογένειες των θυμάτων που ποδοπατήθηκαν.

Μήνυμα συμπαράστασης απέστειλε το Ελληνικό ΥΠΕΞ στο Ισραήλ για το ατύχημα στο όρος Μερόν. Τουλάχιστον 44 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε γιγαντιαίο ποδοπάτημα στη διάρκεια ολονύχτιας θρησκευτικής γιορτής (Πέμπτη προς Παρασκευή) στο Ορος Μερόν, στο βόρειο Ισραήλ.  

Πιο συγκεκριμένα, συλλυπητήριο μήνυμα για την τραγωδία που σημειώθηκε χθες το βράδυ στο Ισραήλ, όπου κατά τη διάρκεια θρησκευτικού προσκυνήματος δεκάδες άνθρωποι ποδοπατήθηκαν με αποτέλεσμα τουλάχιστον 44 θανάτους, έστειλε το υπουργείο Εξωτερικών.Η χώρα έχει βυθιστεί στο πένθος, με τον πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, να κάνει λόγο για μια «δυσβάσταχτη καταστροφή».

Η ανάρτηση

Σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρει «οι σκέψεις μας είναι με τον Ισραηλινό λαό που θρηνεί για την ανείπωτη τραγωδία στο Όρος Μερόν. Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν οικείους τους και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Άνθρωποι είχαν υποστεί ασφυξία ή είχαν ποδοπατηθεί

Δεκάδες χιλιάδες υπερορθόδοξοι Εβραίοι είχαν συγκεντρωθεί στο Ορος Μερόν, όπου βρίσκεται ο τάφος ραβίνου του 2ου αιώνα, για την ετήσια γιορτή Λαγκ Μπ’ομέρ, με ολονύχτιες προσευχές, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια γύρω από φωτιές. Τα πλήθη κατέκλυσαν τον χώρο αψηφώντας τις προειδοποιήσεις των αξιωματούχων για τις συναθροίσεις λόγω κορωνοϊού.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως συνειδητοποίησαν ότι άνθρωποι είχαν υποστεί ασφυξία ή είχαν ποδοπατηθεί μόνο όταν ένας από τους οργανωτές πήρε τηλεβόα και άρχισε να καλεί να αραιώσει αμέσως το πλήθος. Αρχικά, το κέντρο άμεσης βοήθειας Magen David Adom είχε κάνει λόγο περί κατάρρευσης κερκίδων στον χώρο. «Νομίζαμε πως ήταν συναγερμός για βόμβα, ότι εντοπίστηκε ύποπτο δέμα. Κανένας δεν φανταζόταν ότι θα γινόταν αυτό εδώ. Η αγαλλίαση έγινε θρήνος, το λαμπερό φως έγινε βαθύ σκοτάδι», είπε ένας από τους προσκυνητές.

Καταμετρήθηκαν 38 νεκροί επιτόπου

Ο εορτασμός στο Όρος Μερόν επιτράπηκε να γίνει επειδή έχει προχωρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό η εκστρατεία ανοσοποίησης στη χώρα, με πάνω από πέντε εκατομμύρια ανθρώπους, ή το 53% του πληθυσμού άνω των 20 ετών, να έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου του. Το Ισραήλ έχει καταγράψει πάνω από 6.300 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου κάπου 838.000 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments