Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με τον γιο του στον επιτάφιο του Ιπποκράτειου

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με τον γιο του στον επιτάφιο του Ιπποκράτειου
Κυριάκος Μητσοτάκης: Με τον γιο του στον επιτάφιο του ναού του νοσοκομείου του Ιπποκράτειου. Παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Ναό του Ευαγγελιστού Λουκά.

Με τον γιο, Κωνσταντίνο, επέλεξε να παρακολουθήσει την Ακολουθία του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή το απόγευμα (30/4), ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός επέλεξε τον Ιερό Ναό του Ευαγγελιστού Λουκά, παρεκκλήσιο του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ιπποκράτειο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγες ώρες νωρίτερα είχε εκφράσει τα συλλυπητήριά του για την τραγωδία σε θρησκευτική τελετή στο Όρος Μερόν στο Ισραήλ, όπου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 40 άνθρωποι εξέφρασε ο πρωθυπουργός. «Οι σκέψεις μας σήμερα είναι με τον λαό του Ισραήλ. Εκ μέρους του λαού της Ελλάδας, θα ήθελα να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων του τραγικού ατυχήματος στο#MountMeron. Σας ευχόμαστε θάρρος και δύναμη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», αναφέρει στην ανάρτησή του στα αγγλικά ο πρωθυπουργός.

Η επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σχετικά με την πρόοδο των εμβολιασμών. Ακόμη, ο πρωθυπουργός είχε πει ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι το συντομότερο δυνατό. Επίσης ο κ. Μητσοτάκης είχε απευθύνει κάλεσμα στους τριαντάρηδες να εμβολιαστούν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής το Κέντρο Υγείας Ραφήνας που λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30 ως 39 ετών και έκλεισαν ραντεβού για να εμβολιαστούν.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Χαιρόμαστε γιατί η νεολαία δείχνει τον δρόμο»

Σε ότι αφορά την ανταπόκριση των νέων ανέφερε ότι «Χαιρόμαστε γιατί η νεολαία δείχνει τον δρόμο, γιατί μόνο έτσι θα τελειώσουμε, όταν εμβολιαστούμε όλοι» τόνισε ο Πρωθυπουργός, συνομιλώντας με τους πολίτες που περίμεναν στο χώρο αναμονής. «Το καλύτερο εμβόλιο είναι το εμβόλιο που κάνουμε γρηγορότερα» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ήδη από τις 09.00 το πρωί της Μ. Παρασκευής είχαν πραγματοποιηθεί 3.076.875 εμβολιασμοί, ενώ χθες καταγράφηκε ημερήσιο ρεκόρ εμβολιασμών με 66.210. Οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν και αύριο, Μ. Σάββατο, καθώς επίσης και από την Δευτέρα του Πάσχα.

«Βλέπω μία πολύ καλή δυναμική και κυρίως από τις νεότερες ηλικίες, που είναι πολύ ενθαρρυντικό, και βέβαια από τον Ιούνιο και πέρα ουσιαστικά δεν θα υπάρχει κανένα ζήτημα διαθεσιμότητας εμβολίων» επισήμανε ο Πρωθυπουργός για να προσθέσει: «Ουσιαστικά θα ανοίξουμε σε όλο τον πληθυσμό και μετά θα πρέπει να πείσουμε αυτούς οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, σε όλες τις ηλικίες, ότι πρέπει να το κάνουν για να προστατέψουν τους εαυτούς τους και να βοηθήσουν όλους μας να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments