Πολιτική

Σακελλαροπούλου: Σε Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο το Πάσχα η ΠτΔ

Σακελλαροπούλου: Σε Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο το Πάσχα η ΠτΔ
Σακελλαροπούλου: Θα επισκεφθεί την 130η Σμηναρχία Μάχης και θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του υποσμηναγού Νικόλαου Σιαλμά.

Στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο θα βρεθεί την Κυριακή του Πάσχα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου. Εκεί θα επισκεφθεί την 130η Σμηναρχία Μάχης και θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του υποσμηναγού Νικόλαου Σιαλμά.

Ειδικότερα το πρόγραμμα της Προέδρου της Δημοκρατίας έχει ως εξής:

  • Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, θα παρακολουθήσει την Ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στον Πειραιά.
  • Αύριο, Μεγάλο Σάββατο, θα παρακολουθήσει τη Λειτουργία της Αναστάσεως στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.
  • Την Κυριακή του Πάσχα θα μεταβεί στη Λήμνο, όπου θα επισκεφθεί την 130η Σμηναρχία Μάχης. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί τον Άγιο Ευστράτιο, όπου αφού καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του υποσμηναγού Νικόλαου Σιαλμά, θα μεταβεί στον οικισμό του νησιού για να συναντηθεί με τη δήμαρχο και τους κατοίκους.

Διαφορετικό το φετινό Πάσχα

Το φετινό Πάσχα δεν θα μοιάζει με τα προηγούμενα αφού θα εορταστεί στη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού. Στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, θα γίνει σήμερα η περιφορά του Επιταφίου, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την ανάσχεση της διασποράς του ιού. Η Ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής θα ξεκινήσει στις 18:00 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, στις εκκλησιαστικές λειτουργίες, ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25τμ και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους, η αναλογία αυτή μειώνεται σε ένα άτομο ανά 10τμ. Ωστόσο, είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας από τους πιστούς τόσο εντός, όσο και εκτός του ναού.

Η ακολουθία της Ανάστασης θα τελεστεί στις 21:00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Επίσης, χωρίς τιμές αρχηγού κράτους και «με τη δέουσα σεμνότητα, δεδομένης της συγκυρίας», θα γίνει η υποδοχή του Αγίου Φωτός, όπως ανέφεραν εχθές Μεγάλη Πέμπτη κυβερνητικές πηγές. Το Άγιο Φως θα μεταφέρουν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης, και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας, Νικόλαος, και στη συνέχεια με μέριμνα του κράτους θα διανεμηθεί σε πόλεις της Ελλάδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments