Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Ντουναϊσβάρος: Έτοιμες να γράψουν ξανά ιστορία

Ολυμπιακός – Ντουναϊσβάρος: Έτοιμες να γράψουν ξανά ιστορία
Ολυμπιακός - Ντουναϊσβάρος: Η ώρα του μεγάλου τελικού της LEN Euroleague έφτασε [21:15] και οι «ερυθρόλευκες» θέλουν να ανέβουν ξανά στο Έβερεστ του ευρωπαϊκού πόλο.

Ο Ολυμπιακός γράφει ιστορία και στο πόλο γυναικών. Οι «ερυθρόλευκες» μετά τη μεγαλειώδη εμφάνιση και νίκη κόντρα στην Ούιπεστ με 9-8 είναι πανέτοιμες να τα δώσουν όλα προκειμένου να κατακτήσουν ξανά την LEN Euroleague. Και έτσι να ανέβουν για μια ακόμα φορά στο Έβερεστ του ευρωπαϊκού πόλο. Κόντρα στην Ντουναϊσβάρος στις 21:15. Και θέλουν να κάνουν τη δική τους… Ανάσταση.

Φυσικά μόνο εύκολο δεν θα είναι αυτό. Μιας και στον πρώτο ημιτελικό της Ουγγαρίας, αντιμετώπισαν την εγχώρια Ούιπεστ και τώρα στον τελικό αντιμετωπίζουν την επίσης ουγγρική Ντουναϊσβάρος. Με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Ωστόσο ένα είναι το σίγουρο. Ότι τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη θα τα δώσουν όλα ώστε να κατακτήσουν το τρόπαιο.

 

Αμιγώς ελληνική ομάδα

Για να καταλάβουμε λίγο τον άθλο για τον οποίο μιλάμε ότι έκαναν οι Πειραιώτισες, μπορούμε να ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός έχει μόνο Ελληνίδες παίκτριες. Ενώ και οι άλλες τρεις ομάδες που βρέθηκαν στην Ουγγαρία, έχουν τουλάχιστον δύο ξένες αθλήτριες. Ενώ ο Ολυμπιακός καμία. Δεύτερον. Όλες οι ομάδες είχαν καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό από τον Ολυμπιακό. Έναν Ολυμπιακό που είχε να δώσει κάποιο δυνατό παιχνίδι από τις αρχές του Φεβρουαρίου και τους προημιτελικούς της διοργάνωσης. Για να μην αναφέρουμε ότι οι «ερυθρόλευκες» είχαν και μια γενικότερη αγωνιστική απραξία μηνών, μετά το λουκέτο που υπήρχε στον ερασιτεχνικό αθλητισμό στη χώρα μας από την επιτροπή των λοιμοξιολόγων. Ενώ σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη όλα τα σπορ έπαιζαν κανονικά.

Την έχει άχτη… την Ντουναϊσβάρος

Οι δύο ομάδες θα βρεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωπες στον τελικό της LEN Euroleague. Όμως έχουν βρεθεί ξανά σε ευρωπαϊκό τελικό. Το 2018 Ολυμπιακός και Ντουναϊσβάρος είχαν φτάσει μέχρι τον τελικό του LEN Trophy. Της δεύτερης δηλαδή τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Εκεί όμως ο Ολυμπιακός δεν τα είχε καταφέρει. Είχε χάσει 13-11 και έτσι οι Ούγγρες ήταν αυτές που είχαν πάρει το τρόπαιο. Ωστόσο φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Κρατούν ψηλά τη σημαία της Ελλάδας για χρόνια

Αν αναλογιστεί κανείς τις επιτυχίες που έχει φέρει το συγκεκριμένο τμήμα του Ολυμπιακού τόσο στο σύλλογο όσο και στην Ελλάδα γενικότερα δεν υπάρχει κάποιο… ταβάνι. Τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστεί στο γυναικείο πόλο, ενώ θα βρεθεί για 9η φορά σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ένα τεράστιο επίτευγμα που καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν έχει καταφέρει, ενώ θα διεκδικήσει τη δεύτερη Euroleague στη Βουδαπέστη και συνολικά το 4ο ευρωπαϊκό.

Αναλυτικά οι τελικοί που έχει βρεθεί η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού

Euroleague

  • 2015 Ολυμπιακός – Σαμπαντέλ 10–9
  • 2017 Ολυμπιακός – Κίνεφ Κίρισι 6–7
  • 2019 Ολυμπιακός – Σαμπαντέλ 11-13
  • 2021 Ολυμπιακός – Ντουναϊσβάρος ή Ουραλότσκα

Len Trophy

  • 2008 Ολυμπιακός – Ρόμα 9–10
  • 2014 Ολυμπιακός – Φιρέντσε 10-9
  • 2018 Ολυμπιακός – Ντουναϊσβάρος 11-13

Σούπερ Καπ

  • 2014 Ολυμπιακός – Σαμπαντέλ 8-9
  • 2015 Ολυμπιακός – Πάντοβα 10–6
  • 2014 Ολυμπιακός – Φιρέντσε 10-9

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments