Ελλάδα

Άγιο Φως: Έφτασε στην Ελλάδα με το κυβερνητικό αεροσκάφος

Άγιο Φως: Έφτασε στην Ελλάδα με το κυβερνητικό αεροσκάφος
Άγιο Φως: Όπως είχε προγραμματιστεί, το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου έφτασε στην Ελλάδα. Η άφιξη δεν έγινε με τις τιμές αρχηγού κράτους, όπως παλιότερα.

Το Άγιο Φως, όπως είχε προγραμματιστεί έφτασε στην Ελλάδα το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου. Θυμίζουμε ότι για τον σκοπό αυτό είχε μεταβεί στα Ιεροσόλυμα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης που παραβρέθηκε στην τελετή Αφής.

Πιο συγκεκριμένα, το Άγιο Φως έφτασε λίγο μετά τις 18:40 με την πτήση HAF352A του Embraer Legacy 600. Το Άγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα χωρίς τιμές αρχηγού κράτους, όπως παλιότερα. Η υποδοχή φέτος έγινε με τελείως διαφορετικό τρόπο από τον συνηθισμένο, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και της σοβαρής κατάστασης που επικρατεί. Δεν χρησιμοποιήθηκαν κόκκινα χαλιά για την υποδοχή ούτε υπήρξαν στρατιωτικά αγήματα και μπάντα.

Άγιο Φως: Έφτασε στην Ελλάδα με το κυβερνητικό αεροσκάφος

Άγιο Φως: Έφτασε στην Ελλάδα με το κυβερνητικό αεροσκάφος

Άγιο Φως: Πώς έγινε η τελετή Αφής

Η τελετή έγινε σε κλίμα κατάνυξης και λαμπρότητας. Η ιερουργία της Αφής του Αγίου Φωτός τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα. Λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος Γ΄ εξήλθε του Παναγίου Τάφου κρατώντας σε κάθε του χέρι αναμμένα 33 κεριά και μετέδωσε το Άγιο Φως στους προσκυνητές που είχαν βρεθεί εκεί για το «Δεύτε λάβετε Φως», καθώς και το μήνυμα της Ανάστασης στην ανθρωπότητα. Στο Ναό της Αναστάσεως επιτράπηκε να εισέλθουν οι ιερείς, οι επίτροποι και οι πιστοί που έχουν εμβολιαστεί.

Μετά την τελετή, ο Πατριάρχης παρέδωσε το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της ελληνικής Πολιτείας, Κώστα Βλάση, ενώ σε ειδικό φανάρι θα το μεταφέρει στην Αθήνα ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου. «Αποτελεί ύψιστη τιμή και ευλογία να παραλαμβάνεις το Άγιο Φως κατευθείαν από τον Πανάγιο Τάφο και να το φέρνεις στην Πατρίδα», έγραψε στο Twitter ο Κώστας Βλάσης.

Άγιο Φως: Το παρέλαβε ο Κώστας Βλάσης

Άγιο Φως: Το παρέλαβε ο Κώστας Βλάσης

Δείτε βίντεο από την τελετή

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, το Άγιο Φως δεν είχε μοιραστεί καθόλου και ο μοναδικός του προορισμός ήταν η Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα.

«Η Πολιτεία έχει μεριμνήσει για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στην Αθήνα και από εκεί σε όλη την Ελλάδα», αναφέρει σε ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών και σημειώνει ότι «το πράττει με την προσήκουσα ευλάβεια, ταπεινότητα και κατάνυξη».

«Φέτος θα γίνει ένα βήμα παραπάνω και στη διανομή του. Με την έλευσή του στην Αθήνα θα φύγουν 12 αεροπλάνα από δύο αεροπορικές εταιρίες με δικά τους έξοδα, και θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα και άλλες πόλεις» είχε δηλώσει ο Κώστας Βλάσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments