Πολιτική

Άγιο Φως: Στα Ιεροσόλυμα ο υφυπουργός Εξωτερικών

Άγιο Φως: Στα Ιεροσόλυμα ο υφυπουργός Εξωτερικών
Άγιο Φως: Για την παραλαβή του στα Ιεροσόλυμα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης.

Στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται ο Κώστας Βλάσης. Ο υφυπουργός Εξωτερικών θα παραστεί στην Τελετή Αφής για το Άγιο Φως στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.

Να σημειθεί πως στο Ισραήλ σημειώθηκε τραγωδία στο όρος Μερόν, όπου το γιγαντιαίο ποδοπάτημα σε προσκύνημα είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 44 άνθρωποι. Τα συλλυπητήρια για το τραγικό συμβάν απέστειλε και ο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Άγιο Φως: Η επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών

Πριν από λίγο συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’. Αυτή την ώρα βρίσκεται στο Καθολικό του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως για την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός. «Αποτελεί ύψιστη τιμή και ευλογία να παραλαμβάνεις το Άγιο Φως κατευθείαν από τον Πανάγιο Τάφο και να το φέρνεις στην Πατρίδα» αναφέρει μέσω Twitter ο Κώστας Βλάσης. Ο υφυπουργός θα επιστρέψει με το κυβερνητικό αεροσκάφος μεταφέροντας το Άγιο Φως στις 18:30 το απόγευμα στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Άγιο Φως

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η Πολιτεία έχει μεριμνήσει για την μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στην Αθήνα και από εκεί σε όλη την Ελλάδα. «Το πράττει με την προσήκουσα ευλάβεια, ταπεινότητα και κατάνυξη» σημειώνει.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, το Άγιο Φως δεν είχε μοιραστεί καθόλου και ο μοναδικός του προορισμός ήταν η Εξαρχία το Παναγίου Τάφου στην Πλάκα. «Φέτος θα γίνει ένα βήμα παραπάνω και στη διανομή του. Με την έλευσή του στην Αθήνα θα φύγουν 12 αεροπλάνα από δύο αεροπορικές εταιρίες με δικά τους έξοδα, και θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα και άλλες πόλεις» είχε δηλώσει ο Κώστας Βλάσης. Άγιο Φως

Στις 9 φέτος η Ανάσταση

Η ώρα της Ανάστασης, η οποία παραδοσιακά πραγματοποιείται τα μεσάνυχτα, φέτος θα γίνει στις 21:00 με μέτρα στις εκκλησίες, περιορισμούς και απαγόρευση κυκλοφορίας. Οι πιστοί που θα πάνε στην εκκλησία απόψε θα πρέπει να τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας και να φορούν διπλή μάσκα.

Ο αριθμός ατόμων στους ιερούς ναούς κατά τη διάρκεια των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, παραμένει ένα άτομο ανά 25 τ.μ. με τα υφιστάμενα υγειονομικά μέτρα, όπως επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments