Ελλάδα

Προφυλακίστηκε ο Μένιος Φουρθιώτης

Προφυλακίστηκε ο Μένιος Φουρθιώτης
Μένιος Φουρθιώτης: Ραγδαίες οι εξελίξεις. Μετά την πολύωρη απολογία του, αποφασίστηκε να οδηγηθεί στη φυλακή, όπως και οι συγκατηγορούμενοί του.

Προφυλακίστηκε ο Μένιος Φουρθιώτης μετά την πολύωρη απολογία του, όπως και οι συγκατηγορούμενοί του. Να θυμίσουμε ότι οι κατηγορούμενοι δεν αποδέχονται τις κατηγορίες, ενώ η απόφαση πάρθηκε μετά από διάσκεψη του ανακριτή και του εισαγγελέα. Να σημειώσουμε ότι σήμερα έγινε γνωστό ότι για μικρό χρονικό διάστημα του είχε επιστραφεί η αστυνομική συνοδεία μετά τις σκηνοθετημένες, όπως κατηγορείται, επιθέσεις στο σπίτι του.

Προφυλακίστηκε ο Μένιος Φουρθιώτης

Προφυλακίστηκε ο Μένιος Φουρθιώτης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μένιος Φουρθιώτης, στην απολογία του, αρνήθηκε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται, ενώ το ίδιο έκαναν και οι δυο συγκατηγορούμενοί του που φέρονται ως δράστες των επιθέσεων σε βάρος των αστυνομικών και της οικίας του Μένιου Φουρθιώτη.

Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των 2 αστυνομικών της ΔΙΑΣ φέρονται να είπαν ότι από τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων δεν προκύπτει ότι βρίσκονταν στο σημείο που έγινε η ανταλλαγή πυροβολισμών, ενώ επέμειναν πως η μόνη τους σχέση με τον Μένιο Φουρθιώτη ήταν ότι τους είχε προσλάβει ως φύλαξή του μετά την απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. να αποσυθούν οι αστυνομικοί της προστασίας του.

Υπόθεση Φουρθιώτη: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες - Αναμένεται η απόφαση

Τι αναφέρει τμήμα της δικογραφίας

Βάσει των στοιχείων της δικογραφίας και των όσων του αποδίδουν οι Αρχές, ο παρουσιαστής: «Από τη μία είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του «κατά παραγγελία χτυπήματα» (πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη) και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φυλακή και συνοδεία».

Μάλιστα, «για να πετύχει τον σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του».Φουρθιώτη: Η ΕΛ.ΑΣ. είχε επιστρέψει για λίγο τη φρουρά του

Να σημειώσουμε ότι η Αστυνομία είχε προχωρήσει στην επαναφορά μέρους της φρουράς στον τηλεπαρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη για λίγες μέρες μετά τη σκηνοθετημένη επίθεση, όπως όλα δείχνουν, στο σπίτι του.

Σύμφωνα με εκπομπή του ΣΚΑΪ, η ΕΛ.ΑΣ. κρίνοντας μετά τις επιθέσεις ότι ο παρουσιαστής αποτελούσε εκ νέου στόχο, όπως υποστήριζε ο ίδιος, επανέφερε ένα μέρος της φρουράς στον ίδιο. Βέβαια, μετά και τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως, η φρουρά αποσύρθηκε ξανά.

«Η φρουρά που του αφαιρέθηκε με την απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μετά την τελευταία επίθεση που έγινε, για μερικές μέρες, όχι στην πλήρη της έκταση, επεστράφη διότι κρίθηκε οτι ο κύριος Φουρθιώτης είναι πράγματι στόχος», ειπώθηκε στη συγκεκριμένη εκπομπή.

Ο Μένιος Φουρθιώτης ερευνάται από τις Αρχές με εντολή της Εισαγγελίας και για τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη περί «σχεδίου χτυπήματος» κατά αυτού και ενός ακόμη δημοσιογράφου, καταγγελίες που συνδέονται και με την υπόθεση των σκηνοθετημένων επιθέσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments