Τεχνολογία

Πανδημία: Microsoft και Google οι μεγάλοι κερδισμένοι

Πανδημία: Microsoft και Google οι μεγάλοι κερδισμένοι
Πανδημία: Οι αριθμοί αποκαλύπτουν όλη την αλήθεια.

Η πανδημία του κορωνοϊού είχε καταστροφικές επιπτώσεις στην ανθρωπότητα. Απ’ ό,τι φαίνεται όμως τόσο η Microsoft όσο και η Alphabet, η μητρική εταιρία τη Google, βγήκαν από την όλη κατάσταση με την τσέπη γεμάτη.

Από τη μία η Microsoft ανακοίνωσε αύξηση εσόδων κατά 19% ($41.7 δις) για το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς, ενώ το κέρδος αυξήθηκε κατά 44% φτάνοντας έτσι τα $15.5 δισεκατομμύρια! Παράλληλα η αύξηση εσόδων από την Azure πλατφόρμα άγγιξε το 50% λόγω της τηλεργασίας και των ψηφιακών υπηρεσιών.

Επίσης ο τομέας των προσωπικών υπολογιστών που περιλαμβάνουν τα Windows, το Xbox και τα Surface αυξήθηκαν κατά 19% ($13 δις) και οι πωλήσεις του Xbox σημείωσαν αύξηση 232%.

«Πάνω από ένα έτος πανδημίας τώρα και η ψηφιακή υιοθέτηση δεν επιβραδύνει. Αντιθέτως επιταχύνεται και αυτό είναι μόνο η αρχή. Δημιουργούμε το cloud της επόμενης δεκαετίας, επεκτείνουμε την αγορά μας και καινοτομούμε σε κάθε επίπεδο της τεχνολογίας για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να προσαρμοστούν και να μεταμορφωθούν», είπε χαρακτηριστικά η Satya Nadella, CEO της Microsoft.

Από την άλλη η Alphabet ανακοίνωσε έσοδα τριμήνου ύψους $55.3 δισεκατομμυρίων σημειώνοντας αύξηση 34%. Παράλλλα οι διαφημίσεις από το YouTube απέφεραν $6 δισεκατομμύρια στην εταιρία.

«Την τελευταία χρονιά, οι άνθρωποι στράφηκαν στο Google Search και σε πολλές online υπηρεσίες για να παραμείνουν ενημερωμένοι, συνδεδεμένοι και να ψυχαγωγηθούν. Συνεχίζουμε να επικεντρωνόμαστε στο να παραδίδουμε αξιόπιστες υπηρεσίες για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», τόνισε ο Sundar Pichai, CEO της Google.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments