Διεθνή

ΕΕ: Έχουμε δικαίωμα να απαντήσουμε στη Ρωσία

ΕΕ: Έχουμε δικαίωμα να απαντήσουμε στη Ρωσία
ΕΕ: Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απόφαση της Ρωσίας να απαγορεύσει την είσοδο σε ρωσικό έδαφος σε οχτώ Ευρωπαίους πολίτες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) εκφράζει την καταδίκη της για την απόφαση της Ρωσίας να απαγορεύσει σε οχτώ Ευρωπαίους πολίτες ( μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βέρα Γιούροβα και έξι ακόμη Ευρωπαίοι αξιωματούχοι) την είσοδο σε ρωσικό έδαφος.

Την ίδια ώρα η Ρωσία προέβη σε ειρωνικά σχόλια για τον Μπάιντεν σχετικά με την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ενώ ο Ζοζέπ Μπορέλ έστειλε προειδοποίηση για τις σχέσεις της Ευρώπης με την Ρωσική Ομοσπονδία. Eurogroup Ευρώπη ΕΕ

ΕΕ: Τι αναφέρει η ανακοίνωση για Ρωσία

Την καταδίκη της ΕΕ εξέφρασαν με κοινή ανακοίνωσή τους η πρόεδρος της Κομισιόν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η ενέργεια αυτή είναι «απαράδεκτη, δεν έχει καμία νόμιμη βάση και είναι εντελώς ανεδαφική». Παράλληλα, σημειώνει ότι στοχεύει απευθείας την ΕΕ και όχι μόνο τους πολίτες στους οποίους απευθύνεται. Τέλος, τονίζεται ότι «η ΕΕ έχει το δικαίωμα να λάβει κατάλληλα μέτρα ως απάντηση στην απόφαση των ρωσικών αρχών».

ΕΕ: Έρχονται δύσκολες μέρες στις σχέσεις με Ρωσία

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας προειδοποίησε σχετικά με το ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να προετοιμαστεί για «δύσκολες στιγμές» με τη Ρωσία, οι αρχές της οποίας φαίνεται ότι επέλεξαν «σκόπιμα» να κλιμακώσουν την ένταση με τη Δύση. «Πιστεύω ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για μια μακρά και δύσκολη περίοδο στις σχέσεις μας με τη Ρωσία», είπε ο Μπορέλ στην ομιλία του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Κομισιόν

«Οι σχέσεις μας με τη Ρωσία συνεχίζουν να επιδεινώνονται και βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα να συνεχιστεί αυτή η αρνητική τάση και να φτάσει σε ακόμη πιο επικίνδυνα επίπεδα επιδείνωσης», σχολίασε. «Οι ρωσικές αρχές φαίνεται ότι έχουν επιλέξει σκόπιμα να αυξήσουν τις εντάσεις με τη Δύση», υποστήριξε.

Για τον Μπορέλ, η ανάπτυξη ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία, η τύχη του αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι και η διπλωματική κρίση με την Τσεχία συνιστούν τρεις τομείς ανησυχίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments