Ελλάδα

Αιτωλοακαρνανία: Νεκρή 30χρονη έγκυος

Αιτωλοακαρνανία: Νεκρή 30χρονη έγκυος
Αιτωλοακαρνανία: Σοκ στην τοπική κοινωνία.

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κατούνας στην Αιτωλοακαρνανία, μετά την είδηση για το θάνατο μιας 30χρονης η οποία ήταν έγκυος στον 6ο μήνα.

Θλίψη προκάλεσε και ο θάνατος της Μαρίας Τσάκος, καθώς και για τον αστυνομικό στη Θεσπρωτία.

Αιτωλοακαρνανία: Που αποδίδεται ο θάνατος

Σε μαζική πνευμονική εμβολή αποδίδεται ο θάνατος της 30χρονης Μαρίας Κιοσεντερλή-Μπουμπούλη που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Κατούνας και την Αιτωλοακαρνανία. Η νεαρή γυναίκα, έγκυος έξι μηνών, εντοπίστηκε νεκρή στην οικία της από το σύζυγό της. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ, η άτυχη γυναίκα είχε δυστυχώς αφήσει την τελευταία της πνοή, σκορπώντας αβάσταχτο πόνο σε συγγενείς και φίλους.

Αιτωλοακαρνανία

Το τραγικό γεγονός συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Κατούνας. Όπως αναφέρει το agriniopress εκφράστηκαν και εντονότατα παράπονα για τη μη λειτουργία του Κέντρου Υγείας της περιοχής επί 24ωρου βάσεως. Η κηδεία της άτυχης γυναίκας θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κατούνας στις 12:00 π.μ. της Δευτέρας του Πάσχα. Η σορός της θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό από τις 11:30 π.μ. Στην κηδεία επιτρέπεται η παρουσία μόνο των στενών συγγενών της εκλιπούσας.

«Είναι κάτι που δυστυχώς δεν προλαμβάνεται και η άτυχη γυναίκα δεν ήταν σε θέση να το γνωρίζει. Ακόμη και σε νοσηλευόμενους ασθενείς είναι δύσκολο να παρασχεθεί βοήθεια, εξελίσσεται ραγδαία», δήλωσε η ιατροδικαστής Βασιλική Τζιόλα.

Τι είναι η πνευμονική εμβολή

Η πνευμονική εμβολή προκαλείται συνήθως από θρόμβους που αποσπώνται από θρομβώσεις των φλεβών των ποδιών ή της κοιλιάς. Οι συχνότερες πνευμονικές εμβολές προκαλούνται από θρόμβους που βρίσκονται στις φλέβες εκείνες των ποδιών που δεν φαίνονται με την επισκόπηση (με το μάτι). Είναι οι λεγόμενες επιστημονικά ‘θρομβώσεις των εν τω βάθει φλεβών.’ Έτσι δεν είναι εύκολο να γίνει η διάγνωση της φλεβικής θρόμβωσης των φλεβών των ποδιών.

Η διάγνωση των φλεβικών θρομβώσεων και ειδικά των θρομβώσεων των φλεβών των ποδιών γίνεται με το υπερηχογράφημα. Για το λόγο μάλιστα αυτό το υπερηχογράφημα είναι απαραίτητο συμπλήρωμα της κλινικής εξέτασης όταν υπάρχει υποψία θρόμβωσης των φλεβών των κάτω άκρων ή υποψία ύπαρξης πνευμονικής εμβολής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments