Ελλάδα

Παραβάσεις κορωνοϊός: Λουκέτα, συλλήψεις και πρόστιμα σχεδόν 160 χιλιάδων ευρώ

Παραβάσεις κορωνοϊός: Λουκέτα, συλλήψεις και πρόστιμα σχεδόν 160 χιλιάδων ευρώ
Παραβάσεις κορωνοϊός: Σχεδόν 160.000 ευρώ θα πληρώσουν όσοι παρέβλεψαν τα μέτρα για την πανδημία. Οι ιδιαίτερες περιπτώσεις που έκαναν «μπαμ».
Παραβάσεις κορωνοϊός: Σχεδόν 160.000 ευρώ θα πληρώσουν όσοι παρέβλεψαν τα μέτρα για την πανδημία. Οι ιδιαίτερες περιπτώσεις που έκαναν «μπαμ».

Ο κορωνοϊός επιμένει, έστω κι αν σήμερα ο ΕΟΔΥ λόγω Κυριακής του Πάσχα δεν ανακοίνωσε κρούσματα, το ίδιο, όμως, συμβαίνει και με τις παραβάσεις. Μπορεί οι περισσότεροι να ακολούθησαν τα μέτρα και να πέρασαν ένα Πάσχα διαφορετικό από τα συνηθισμένα, αλλά υπήρξαν και αρκετοί που τα παρέβλεψαν με αποτέλεσμα να υπάρξουν λουκέτα, συλλήψεις και πρόστιμα αξίας σχεδόν 160 χιλιάδων ευρώ.

Συγκεκριμένα, χθες, Μεγάλο Σάββατο 1/5 έγιναν συνολικά 90.850 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 532 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 159.300€ και πραγματοποιήθηκαν δύο συλλήψεις. Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (80.042) με τις κυριότερες παραβάσεις να αφορούν:

  • Μη χρήση μάσκας
  • Μη επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης
  • Μη τήρηση των ειδικών κανόνων λειτουργίας επιχειρήσεων
  • Μη τήρηση των μέτρων πρόληψης ασθενειών
  • Διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις

Παραβάσεις κορωνοϊός: Οι περιπτώσεις που έκαναν «μπαμ»

Ειδικότερα, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε δυο συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας επιχειρήσεων και διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων:

Μία σύλληψη και επιβολή προστίμου 3.000€ σε ιδιοκτήτη καντίνας για παραβίαση των μέτρων πρόληψης ασθενειών, παραμονή πελατών στον εξωτερικό χώρο και από 300€ πρόστιμο σε τρεις 3 πελάτες για παραβίαση του περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.

Πρόστιμο 1.000€ σε κομμωτήριο για υπέρβαση του ωραρίου λειτουργίας και υπέβαλε τακτικές μηνύσεις στον ιδιοκτήτη και τον προσωρινά υπεύθυνο του καταστήματος, στην Περιφέρεια Αττικής.

Επίσης, πρόστιμο 1.500€ σε ιερέα για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την τέλεση της θείας λειτουργίας, καθώς και από 300€ πρόστιμο σε 15 πιστούς για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε και σε μια σύλληψη και επιβολή προστίμου 3.000€ σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε σπίτι και από 300€ πρόστιμο σε 8 συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Παραβάσεις κορωνοϊός: Λουκέτα, συλλήψεις και πρόστιμα σχεδόν 160 χιλιάδων ευρώ

Παραβάσεις κορωνοϊός: Λουκέτα, συλλήψεις και πρόστιμα σχεδόν 160 χιλιάδων ευρώ

Η ΕΛ.ΑΣ βεβαίωσε μία παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 900€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Η ΕΑΔ διενήργησε συνολικά 2.244 ελέγχους και δεν βεβαιώθηκε κανένα διοικητικό πρόστιμο. Κατά τη διάρκειά τους ελέγχθηκαν 1.407 φυσικά πρόσωπα από 652 οχήματα στον σταθμό διοδίων της Λ. Αθηνών – Κορίνθου κατά τις πρωινές, μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Από τους ελέγχους αυτούς οι 234 αφορούσαν σε βεβαιώσεις κίνησης εργαζομένων.

Το πρόγραμμα των ελέγχων έχει αναθεωρηθεί βάσει των νέων μέτρων που ισχύουν από τη Δευτέρα του Πάσχα και αφορούν την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων που διαθέτουν άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και θα παρέχουν υπηρεσίες εστίασης υπό προϋποθέσεις, καθώς και την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 23.00.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της κίνησης των οχημάτων και των μετακινούμενων με πλοία και αεροπλάνα κατά την περίοδο των διακοπών του Πάσχα.

Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στα διόδια 1.143 οδηγοί οχημάτων υποχρεώθηκαν σε αναστροφή από τη Μεγάλη Τετάρτη έως και το Μεγάλο Σάββατο, καθώς δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης, ενώ επιθεωρητές της ΕΑΔ μεταξύ των λοιπών μέτρων ελέγχου αξιοποίησαν φορητούς σαρωτές εγγράφων προκειμένου να διασταυρωθεί η γνησιότητά τους με αξιοποίηση του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» και των λοιπών δημόσιων βάσεων δεδομένων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments