Ελλάδα

Πάσχα 2021: Σούβλες στις ταράτσες

Πάσχα 2021: Σούβλες στις ταράτσες
Πάσχα 2021: Τις σούβλες στις ταράτσες έβγαλαν και φέτος οι Έλληνες, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Οι φετινοί περιορισμοί λόγω των μέτρων κορωνοϊού έχoυν ως αποτέλεσμα να ζήσουμε ένα διαφορετικό Πάσχα για το 2021. Να σημειωθεί πως φέτος οι πιστοί πήγαν στις εκκλησίες με την τήρηση των μέτρων που θεσπίστηκαν.

Πάσχα 2021: Βγήκαν οι σούβλες στις ταράτσες

Δεδομένων λοιπόν των συνθηκών, πολλοί είναι αυτοί που θα ψήσουν στις τεράτσες των σπιτιών τους, με λίγους συγγενείς και φίλους και τηρώντας τα υπάρχοντα μέτρα, ενώ άλλοι θα ψήσουν σε υπαίρθιους χώρους. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα, ενώ εάν πρόκειται το τραπέζι να γίνει σε υπαίθριο χώρο μπορούν να πάρουν μέρος έως 12 άτομα πάλι από δύο οικογένειες. Πάσχα 2021

Όπως είχε τονίσει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συστήνεται η διενέργεια self-test πριν το πασχαλινό τραπέζι. Η μετακίνηση για το πασχαλινό τραπέζι πρέπει να γίνει με αποστολή του κωδικού 6 με SMS στο 13033. Να σημειωθεί πως τα πρόστιμα είναι 300 ευρώ για κάθε παράβαση, αν και πολλοί έχουν παρατηρήσει ότι τις τελευταίες εβδομάδες η Αστυνομία είναι πιο ελαστική στους ελέγχους της.

Πάσχα 2021: Μέχρι τι ώρα είν

Να σημειώσουμε ότι μέχρι την Κυριακή του Πάσχα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 τα ξημερώματα. Από τη Δευτέρα, 3 Μαΐου, όταν και ανοίγει η εστίαση και για μία εβδομάδα, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 11 το βράδυ. Στο πλαίσιο αυτό τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 10:45 μ.μ.

Πάσχα 2021

Σε σχέση με τη μετακίνηση εκτός Περιφερειακής Ενότητας (εκτός νομού, όπως λέγαμε παλιότερα) αυτή εξακολουθεί να απαγορεύεται μέχρι τις 15 Μαΐου οπότε και θα ανοίξει ο τουρισμός. Θυμίζουμε ότι από τη Μεγάλη Πέμπτη έχουν επιτραπεί οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο εντός της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας.

Πάσχα 2021: Δείτε φωτογραφίες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πάσχα 2021 Πάσχα 2021 Πάσχα 2021 Πάσχα 2021 Πάσχα 2021 Πάσχα 2021

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments