Πολιτική

Παπαδημούλης: Πλήρης αλληλεγγύη στον Σασόλι

Παπαδημούλης: Πλήρης αλληλεγγύη στον Σασόλι
Παπαδημούλης: Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε για την απόφαση της Μόσχας να απαγορεύσει σε οκτώ υψηλούς Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης καταδικάζει την απόφαση της Μόσχας να απαγορεύσει την είσοδο σε ρωσικό έδαφος σε οκτώ υψηλούς Ευρωπαίους αξιωματούχους. Η ΕΕ με δική της ανακοίνωση τόνισε πως «έχουμε δικαίωμα να απαντήσουμε στη Ρωσία». Να σημειωθεί πως ο Ζοζέπ Μπορέλ είχε προειδοποιήσει για δύσκολες μέρες στις σχέσεις της Ευρώπης με την Ρωσική Ομοσπονδία. Παπαδημούλης

Παπαδημούλης: Καμία κύρωση ή εκφοβισμός, από όπου κι αν προέρχεται

«Εκφράζω την πλήρη αλληλεγγύη μου στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι. Καμία κύρωση ή εκφοβισμός, από όπου κι αν προέρχεται, δεν πρόκειται να μας σταματήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από το να υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία του λόγου, παντού στον πλανήτη και με πλήρη συνέπεια», δήλωσε ο Δ. Παπαδημούλης.

Η απόφαση της Μόσχας σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, αποτελεί απάντηση τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στις 2 και 22 Μαρτίου από την ΕΕ κατά Ρώσων αξιωματούχων και πολιτών, στους οποίους η ΕΕ είχε επιβάλλει περιοριστικά μέτρα για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εις βάρος πολιτών ΛΟΑΤΚΙ και αντιφρονούντων στην Τσετσενία. Ενέργειες, που για την Μόσχα, αποτελούν «ευθεία επίθεση στην ανεξαρτησία της εσωτερικής και εξωτερικής ρωσικής πολιτικής». Μεταξύ των αξιωματούχων ήταν ο Ντάβιντ Σασόλι, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Βέρα Γιούροβα, αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδια για τις Αξίες και την Διαφάνεια της ΕΕ.

Παπαδημούλης

«Έρχονται δύσκολες μέρες στις σχέσεις με Ρωσία»

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας προειδοποίησε σχετικά με το ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να προετοιμαστεί για «δύσκολες στιγμές» με τη Ρωσία, οι αρχές της οποίας φαίνεται ότι επέλεξαν «σκόπιμα» να κλιμακώσουν την ένταση με τη Δύση. «Πιστεύω ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για μια μακρά και δύσκολη περίοδο στις σχέσεις μας με τη Ρωσία», είπε ο Μπορέλ στην ομιλία του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

«Οι σχέσεις μας με τη Ρωσία συνεχίζουν να επιδεινώνονται και βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα να συνεχιστεί αυτή η αρνητική τάση και να φτάσει σε ακόμη πιο επικίνδυνα επίπεδα επιδείνωσης», σχολίασε. «Οι ρωσικές αρχές φαίνεται ότι έχουν επιλέξει σκόπιμα να αυξήσουν τις εντάσεις με τη Δύση», υποστήριξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments