Ελλάδα

Μένιος Φουρθιώτης: Ζήτησε να εργαστεί μέσα στη φυλακή

Μένιος Φουρθιώτης: Ζήτησε να εργαστεί μέσα στη φυλακή
Μένιος Φουρθιώτης: Ζήτησε να εργαστεί μέσα στη φυλακή, αλλά και κρουασάν βουτύρου στο πρωινό του ο Μένιος Φουρθιώτης που έζησε το πρώτο του πρωινό στη φυλακή.

Ο Μένιος Φουρθιώτης πέρασε το πρώτο του βράδυ στην 7η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, μαζί με άλλους τέσσερεις συγκρατούμενούς του, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως «χαμηλής επικινδυνότητας». Σύμφωνα με το OPEN, πρόκειται για Έλληνες κρατούμενους του κοινού ποινικού δικαίου που εργάζονται στις φυλακές, ενώ ένας από αυτούς είναι επίορκος αστυνομικός. Μάλιστα, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, ο τηλεπαρουσιαστής φέρεται να έχει κάνει αίτηση για να μπει στα μεροκάματα των φυλακών. Υπενθυμίζεται πως Ο Φουρθιώτης, σύμφωνα με τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του, είναι ο ηθικός αυτουργός όσων έγιναν έξω από το σπίτι του αλλά και εναντίον αστυνομικών, καθώς του καταλογίζεται ότι έναντι αμοιβής που κανόνισε με τους δύο δράστες οργάνωσε τις δήθεν επιθέσεις. Φέρονται επίσης να είχαν συστήσει συμμορία για τη διάπραξη των πράξεων τους.

Επίσης, σύμφωνα με το MEGA, που επικαλείται σωφρονιστικές πηγές ο παρουσιαστής φτάνοντας στη φυλακή ζήτησε να παραλάβει τα ρούχα του και κάποια φάρμακα, καθώς και να μιλήσει με τους δικηγόρους του, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει τα επόμενα 24ωρα.

Το πρώτο εγερτήριο στις φυλακές

Το πρώτο του εγερτήριο στη φυλακή έζησε ο Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος είχε ιδιαίτερες απαιτήσεις για το πρωινό του γεύμα, καθώς ζήτησε κρουασάν βουτύρου, σπανακόπιτα, τοστ και να μην περιλαμβάνεται το κρέας στα γεύματά του, σύμφωνα με το newsit. Η ειδική διατροφή που ζήτησε οφείλεται σε προβλήματα υγείας, όπως υποστήριξε, ενώ είπε στους υπεύθυνους των φυλακών ότι η ψυχολογία του δεν είναι η καλύτερη δυνατή και ίσως χρειαστεί ψυχολογική στήριξη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μένιος Φουρθιώτης ζήτησε να δει τους δικηγόρους του από την Τετάρτη (5/5/2021), καθώς επίσης να δοθεί η άδεια σε μία ξαδέρφη του να τον επισκέπτεται. Σήμερα, προαυλίστηκε κανονικά, ενώ τον βοηθούν να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της ζωής του και οι άλλοι τέσσερις κρατούμενοι, που είναι μαζί του στο ίδιο κελί της πτέρυγας ΣΤ και εκτίουν τις ποινές τους για χρέη.

Ο Μένιος Φουρθιώτης, έχει κάνει από χθες μοριακό τεστ κορονοϊού στο Ιπποκράτειο και αφού βγήκε αρνητικό, δε χρειάστηκε να μπει σε καραντίνα, οπότε οδηγήθηκε κατευθείαν σε κελί.

Το ιστορικό της προφυλάκισής του

Ο Μένιος Φουρθιώτης που κρίθηκε προφυλακιστέος το Μεγάλο Σάββατο, πήγε στον Κορυδαλλό, νωρίς το πρωί της Κυριακής του Πάσχα. Αυτό το Πάσχα ήταν πολύ διαφορετικό για εκείνον, καθώς πέρασε το πρώτο του βράδυ σε κελί των φυλακών Κορυδαλλού. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, o παρουσιαστής κρατείται στην πτέρυγα ΣΤ των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο Μένιος Φουρθιώτης φέρεται να μην είναι καλά ψυχολογικά και δεν αποκλείεται να ζητήσει και ψυχολογική στήριξη. Υπενθυμίζεται πως ανήμερα του Πάσχα πέρασε την πύλη των φυλακών Κορυδαλλού μετά από μία μακρά ανακριτική διαδικασία που διήρκησε 10 ώρες.

Οι δύο συγκατηγορούμενοι του Μένιου Φουρθιώτη θα κρατηθούν αντίστοιχα στις φυλακές της Λάρισας και του Μαλανδρίνου. Σύμφωνα με τη δικογραφία, είναι τα άτομα που επιτέθηκαν εναντίον του σπιτιού του Μένιου Φουρθιώτη στη περιοχή του Διονύσου και πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στη Νέα Ερυθραία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments