Αθλητισμός

Μάντσεστερ Σίτι- Παρί Σεν Ζερμέν: Αμφίβολος ο Εμπαπέ

Μάντσεστερ Σίτι- Παρί Σεν Ζερμέν: Αμφίβολος ο Εμπαπέ
Μάντσεστερ Σίτι - Παρί Σεν Ζερμέν: Αμφίβολος ο Εμπαπέ στον δεύτερο ημιτελικό της φετινής διοργάνωσης του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν διασταυρώνουν τα ξίφη τους απόψε στις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδος στο “Ετιχάντ”. Οι «πολίτες» καλούνται να υπερασπιστούν τη νίκη τους με 2-1 στο «Παρκ Ντε Πρενς», ένα ματς που κέρδισαν με αρκετή δόση τύχης και κυρίως αστοχίας των Γάλλων.

Με τους παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα να θέλουν να αποδείξουν πως δικαίως πήραν και το πρώτο ματς του ζευγαριού και τους ποδοσφαιριστές του Μαουρίσιο Ποτσετίνο να ψάχνουν τρόπους να σπάσουν την «γκίνια» τους ευελπιστώντας η τύχη να μην τους γυρίσει την πλάτη κι απόψε, έτσι ώστε να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή.

Υπενθυμίζουμε πως οι Άγγλοι προκρίνονται με δυο αποτελέσματα, νίκη ή ισοπαλία, ενώ οι Γάλλοι μόνο με νίκη έστω και με 1-0. Η αγγλική ομάδα ψάχνει την “παρθενική” συμμετοχή της σε τελικό της διοργάνωσης και δεύτερη συνολικά σε ευρωπαϊκό τελικό, ύστερα από το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1969-1970, το οποίο και κατέκτησε. Η Παρί είναι η περσινή φιναλίστ, ενώ έχει κι αυτή ένα Κύπελλο Κυπελλούχων στη συλλογή της (1995-1996). Για να φτάσει στον τελικό και φέτος, θα χρειαστεί πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από εκείνο του πρώτου αγώνα και σίγουρα τον Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο Γάλλος επιθετικός αντιμετωπίζει τραυματισμό στην κνήμη και είναι αμφίβολος για το παιχνίδι. Το πρωί της Δευτέρας εθεάθη να περπατάει κουτσαίνοντας ελαφρά, όμως τίποτα δεν είναι βέβαιο για την Τρίτη. Ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και υποβλήθηκε σε εξετάσεις και την Τρίτη θα ληφθεί η τελική απόφαση για τη χρησιμοποίησή του ή όχι, όπως εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου ο Ποτσετίνο.

Ο 22χρονος διεθνής έχει πετύχει 37 γκολ σε 43 συμμετοχές τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις και παρότι στο παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας εξουδετερώθηκε απ’ τους αμυντικούς της Σίτι, παραμένει η “αιχμή του δόρατος” των Παριζιάνων. Απουσίασε απ’ την “πύρρειο” νίκη κόντρα στη Λανς, όπου τραυματίστηκε ο Κολέν Νταγκμπά.

Οι πρωταθλητές Γαλλίας παρέμειναν ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Λιλ, σε μία τρομερή κούρσα τίτλου που διεξάγεται στη χώρα εδώ και μήνες. Γι’ αυτόν το λόγο οι Γάλλοι ταξίδεψαν στο Μάντσεστερ προετοιμασμένοι και σε εγρήγορση, αλλά και κουρασμένοι, αφού ο Αργεντινός τεχνικός δεν ήταν σε θέση να προχωρήσει σε εκτενές rotation το Σάββατο. Πρόθεσή μας είναι να τους στερήσουμε την κατοχή μπάλας, αλλά είναι μια πρόκληση. Έχουμε παίξει 6 χρόνια με τον Πεπ και την ίδια φιλοσοφία. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο ισορροπημένοι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υποφέρουμε μερικές στιγμές στον αγώνα και να είμαστε αποτελεσματικοί και επιθετικοί”, δήλωσε ο Ποτσετίνο στη συνέντευξη Τύπου.

Η Σίτυ είναι η πρωτοπόρος της Premier League και επικράτησε με 2-0 της Κρίσταλ Πάλας, φτάνοντας τις 19 σερί εκτός έδρας νίκες κι αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχανε απ’ τη Λίβερπουλ στο ντέρμπι που αναβλήθηκε, θα μπορούσε να είχε στεφθεί ήδη πρωταθλήτρια. Μάλιστα το διπλό στο Παρίσι ήταν το 18ο διαδοχικό “διπλό”, κι αποτελεί επίδοση μοναδική στην ιστορία όλων των αγγλικών ομάδων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments