Οικονομία

Μηχανισμός Συνεργασία: Πότε λήγει η παράταση των δηλώσεων – Ποιους αφορά

Μηχανισμός Συνεργασία: Πότε λήγει η παράταση των δηλώσεων – Ποιους αφορά
Μηχανισμός Συνεργασία: Παράταση στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων προ ημερών για το μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Παράταση στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων προ ημερών για το μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ». Συγκεκριμένα, παρατείνεται έως και τις 10 Μαΐου 2021 η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄- ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄ – ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» για τον μήνα Απρίλιο 2021.

Ποιοι έχουν δεύτερη ευκαιρία για ορθές επαναλήψεις

Κατά την περίοδο 5 Μαΐου – 7 Μαΐου 2021 δίνεται η δυνατότητα υποβολής ορθών επαναλήψεων αιτήσεων-υπεύθυνων δηλώσεων ένταξης στο Ανοιχτό Πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, για τυχόν διορθώσεις του πιστωτικού ιδρύματος και του τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) της επιχείρησης, για τις περιπτώσεις που η επιχείρηση- εργοδότης έχει αιτηθεί να εντάξει στο πρόγραμμα μακροχρόνια άνεργο.

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στον Μηχανισμό «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» έχουν όλες οι επιχειρήσεις της χώρας, συνεχούς ή εποχικής λειτουργίας, ανεξαρτήτως Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ), υπό τις εξής προϋποθέσεις:

α. Επιχειρήσεις-εργοδότες που υποχρεούνται σε υποβολή περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ πρέπει να παρουσιάζουν μείωση κατά 20% τουλάχιστον του κύκλου εργασιών ΦΠΑ (κωδικός 312 περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ), σε σχέση με τον κύκλο εργασιών αναφοράς, ανάλογα με τον μήνα ένταξής τους στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» και το είδος των φορολογικών βιβλίων.

β. Οι επιχειρήσεις-εργοδότες, που δεν υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης ΦΠΑ ή απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ, πρέπει να παρουσιάζουν μείωση κατά 20% τουλάχιστον των ακαθάριστων εσόδων (κωδικός 047 δήλωσης Ε3), σε σχέση με τα ακαθάριστα έσοδα αναφοράς, ανάλογα με τον μήνα ένταξης.

Ειδικά, για τον μήνα Ιανουάριο 2021 και σε περίπτωση επιχειρήσεων – εργοδοτών οι οποίες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης που ορίζονται στο παρόν και έχουν ήδη μειώσει το χρόνο εργασίας των εργαζομένων τους συμπληρώνοντας το σχετικό Έντυπο Ε4: Πίνακας Προσωπικού – Συμπληρωματικός Ωραρίου, λαμβάνονται υπόψη οι προϋποθέσεις ένταξης που ορίζονται για τους μήνες Οκτώβριο – Δεκέμβριο 2020.

Ως διάρκεια ισχύος του Μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» ορίζεται το χρονικό διάστημα από 15-06-2020 έως 31-3-2021.

Οι επιχειρήσεις- εργοδότες μπορούν να ενταχθούν στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για έναν ή περισσότερους μήνες εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος ισχύος του Μηχανισμού για μέρος ή το σύνολο των εργαζομένων τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments