Ελλάδα

Άνοιγμα φροντιστηρίων: Ή μας ανοίγετε κανονικά ή μην μας ανοίγετε καθόλου

Άνοιγμα φροντιστηρίων: Ή μας ανοίγετε κανονικά ή μην μας ανοίγετε καθόλου
Άνοιγμα φροντιστηρίων: Ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ κρίνει την απόφαση απαράδεκτη, επισημαίνοντας τις τεχνικές δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι καθηγητές.

Η ημέρα που τα φροντιστήρια θα επαναλειτουργήσουν και θα υποδεχτούν τους μαθητές έχει «κλειδώσει« για τη Δευτέρα 10 Μαΐου, ωστόσο οι εκπαιδευτικοί φροντιστές αντιμετωπίζουν με καχυποψία το άνοιγμα των φροντιστηρίων και των ξένων γλωσσών, προκειμένου να διενεργηθούν ομαλά οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του GRTimes, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος Γιάννης Βαφειαδάκης κρίνει απαράδεκτη την απόφαση να ανοίξουν τα φροντιστήρια αποκλειστικά για όσους δίνουν εξετάσεις. Οι τεχνικές δυσκολίες είναι πολλές, ισχυρίστηκε και πρόσθεσε ότι είναι δύσκολο για έναν καθηγητή να μπορεί να ανταποκριθεί στα δια ζώσης μαθήματα και σε όσα διεξάγονται διαδικτυακά.

Η επιτροπή των ειδικών του Υπουργείου Υγείας δεν έχει ακριβή εικόνα της λειτουργίας των φροντιστηρίων και όπως δεν άνοιξαν τα σχολεία μόνο για την Γ΄ Λυκείου, έτσι δεν είναι εφικτό ούτε για τα φροντιστήρια να ανοίξουν μόνο για τα παιδιά που πρόκειται να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις, αναφέρει. Παράλληλα, όλα τα παιδιά κάνουν προετοιμασία για τις επόμενες τάξεις, ακόμη και αν φέτος δεν θα δώσουν προαγωγικές εξετάσεις αναφέρει ο κ. Βαφειαδάκης και κάνει λόγο για εκπαιδευτικό και μορφωτικό κενό.

Αυτό το κενό θα το βρούμε μπροστά μας σημειώνει υπενθυμίζοντας ότι σχεδόν ολόκληρη η φετινή εκπαιδευτική χρονιά και σχεδόν η μισή περσινή κύλησε με τηλεκπαίδευση.

Ο κ. Βαφειαδάκης εκφράζει την πεποίθηση ότι αυτή η απόφαση θα διορθωθεί καθώς, όπως επισημαίνει, τα φροντιστήρια λειτουργούν με πολύ λιγότερα παιδιά σε κάθε τμήμα και άρα είναι πιο ασφαλή καθώς τηρούν όλους τους υγειονομικούς κανόνες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments