Ελλάδα

Τι αλλάζει από το Σάββατο: Ανοίγουν οργανωμένες παραλίες – Τι θα γίνει με λιανεμπόριο και φροντιστήρια

Τι αλλάζει από το Σάββατο: Ανοίγουν οργανωμένες παραλίες – Τι θα γίνει με λιανεμπόριο και φροντιστήρια
Οι ημερομηνίες ορόσημα για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Με τους πλήρως εμβολιασμένους να ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, νέες δραστηριότητες πρόκειται να ανοίξουν μέσα στις επόμενες ημέρες, ακολουθώντας το παράδειγμα της εστίασης.

Συγκεκριμένα, οι οργανωμένες παραλίες σε όλη τη χώρα θα ανοίξουν νωρίτερα από το αναμενόμενο, καθώς από το Σάββατο 8 Μαΐου θα είναι ανοιχτές προς το κοινό.

Επιπλέον, την ίδια μέρα θα επιτρέπονται περισσότεροι πελάτες στα μεγάλα καταστήματα, άνω των 500 τ.μ. Σύμφωνα με τη νέα απόφαση, ο περιορισμός στα καταστήματα άνω των 500 τ.μ. θα πέσει στο 1 άτομο ανά 50 τ.μ., από 1 ανά 100 τ.μ. που ισχύει σήμερα.

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου πρόκειται να επαναλειτουργήσουν τα φροντιστήρια για την προετοιμασία των μαθητών της Γ’ Λυκείου για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, αλλά και τα κέντρα ξένων γλωσσών για όσους ετοιμάζονται να δώσουν εξετάσεις για να αποκτήσουν τους τίτλους επάρκειας ξένων γλωσσών.

Την ίδια ημέρα θα επαναλειτουργήσουν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.

Από τη Δευτέρα 17 Μαΐου θα επανεκκινήσουν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Τέλος, από το Σάββατο 15 Μαΐου οι πρακτικές των click away και click inside θα αποτελούν παρελθόν, καθώς πρόκειται εντός μέσα της μεθεπόμενης εβδομάδας να δρομολογηθεί η κατάργηση των ραντεβού και των sms, ύστερα από αίτημα που κατέθεσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments