Ελλάδα

ECDC για εμβολιασμούς: Πόσοι πολίτες άνω των 50 έχουν εμβολιαστεί

ECDC για εμβολιασμούς: Πόσοι πολίτες άνω των 50 έχουν εμβολιαστεί
ECDC για εμβολιασμούς: Έρευνα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων αποκαλύπτει πόσοι πολίτες άνω των 50 ετών έχουν εμβολιαστεί.

Έρευνα του ECDC για εμβολιασμούς αποκαλύπτει πόσοι πολίτες άνω των 50 ετών έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες. Να σημειώσουμε ότι σήμερα γίνεται διαθέσιμο και στη χώρα το εμβόλιο της Johnson & Johnson, ενώ ο κορωνοϊός συνεχίζει να είναι «παρών», με τους αριθμούς των διασωληνωμένων και των νεκρών να είναι σε υψηλά επίπεδα.

Όπως φαίνεται σε πίνακα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (ECDC), η Ελλάδα καταλαμβάνει ικανοποιητικό ποσοστό, σε σχέση με τα άλλα κράτη – μέλη της ΕΕ, σε σχέση με τους εμβολιασμούς των νέων μέχρι 49 ετών.

Ο εμβολιασμός για την ηλικιακή ομάδα από 25 έως 49 ετών φτάνει στο 5,9%, παρ΄όλο που η πλατφόρμα για τη χορήγηση δόσεων στις συγκεκριμένες ηλικίες άνοιξε πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στη χώρα μας για τους πολίτες άνω των 30 ετών.

Όσον αφορά τους μεγαλύτερους, από 50 έως 59 ετών έχει εμβολιαστεί στη χώρα μας το 11%, από 60-69 το 45,3%, από 70-79 το 63,4%, ενώ χαμηλό, συγκριτικά με άλλες χώρες, είναι το ποσοστό εμβολιασμού στους 80 και άνω, που διαμορφώνεται στο 62,8%.

Στις υψηλότερες θέσεις με τους εμβολιασμούς των νέων η Ουγγαρία με 34,4% και η Μάλτα με 25,6%. Το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφεται στην Κύπρο με 4,1%.

ECDC για εμβολιασμούς: Εντυπωσιακό ρεκόρ για Ιρλανδία και Ισπανία στους 80άρηδες

Σε σχέση με τις μεγαλύτερες ηλικίες, στην Ιρλανδία και την Ισπανία οι άνω των 80 ετών έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 100%. Στη Δανία το ποσοστό είναι 99%, στην Ισλανδία 98,9%, σε Σουηδία και Πορτογαλία η ίδια ηλικιακή ομάδα έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό 92,2%, στη Φινλανδία σε ποσοστό 90,4%, στην Ιταλία 85%, ενώ στο Βέλγιο οι άνω των 80 ετών έχουν ήδη εμβολιαστεί με μία τουλάχιστον δόση κατά 86%.

Την πετυχημένη διεξαγωγή του προγράμματος εμβολιασμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπογράμμισε, με ανακοίνωσή της, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι ήδη το 25% των Ευρωπαίων πολιτών έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.  «Ο εμβολισμός επιταχύνεται σε ολόκληρη την ΕΕ: Μόλις ξεπεράσαμε τους 150 εκατ. εμβολιασμούς. Το 25% των Ευρωπαίων πολιτών έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολιασμού» αναφέρει η ανάρτηση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Twitter.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά το τείχος ανοσίας, η πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε τα εξής: «Θα έχουμε αρκετές δόσεις για να εμβολιάσουμε το 70% των ενήλικων Ευρωπαίων πολιτών έως τον Ιούλιο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments