Ελλάδα

Θεοδωρίδου: Θα διερευνηθεί σχολαστικά ο θάνατος της 44χρονης μετά τον εμβολιασμό

Θεοδωρίδου: Θα διερευνηθεί σχολαστικά ο θάνατος της 44χρονης μετά τον εμβολιασμό
Θεοδωρίδου: Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών απάντησε σε ερώτηση σχετική με το θάνατο της 44χρονης μετά τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωση για τον κορωνοϊό, η Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε ύστερα από ερώτηση στο θάνατο της 44χρονης γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη, η οποία έχασε τη ζωή της μέσα σε μόλις 24 ώρες μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca. Νωρίτερα, ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας ενημέρωσε ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» βαίνει καλώς, κάνοντας λόγο για ένα εκατομμύριο πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

«Υπάρχει μια χρονική συσχέτιση με τον εμβολιασμό και γι’ αυτό υπάρχει πάντοτε ένας λεπτομερής έλεγχος σε ότι αφορά τα αίτια του θανάτου. Έχει γίνει νεκροτομή και οι πρώτες πληροφορίες που μας δόθηκαν προφορικά είναι ότι ο θάνατος της 44χρονης δεν συνδέεται με θρομβώσεις μεγάλων αγγείων ή φλεγωδών κόλπων. Φαίνεται ότι υπήρξε και ένα έμφραγμα επί εδάφους παλαιοτέρου», ανέφερε η κ. Θεοδωρίδου.

Τέλος, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών διαβεβαίωσε ότι η μελέτη του περιστατικού θα είναι σχολαστική, «όπως είναι όλα τα περιστατικά τα οποία έστω και χρονικά, αν προκύψει ποτέ αιτιολογική συσχέτιση, έχουνε κάποια σύνδεση με το εμβόλιο».

Μαρία Θεοδωρίδου: Η ενημέρωση για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης η κ. Θεοδωρίδου προέβη σε σχετικές ανακοινώσεις σχετικά με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, το οποίο από σήμερα έγινε διαθέσιμο για χορήγηση στη χώρα μας. Η κ. Θεοδωρίδου συνέστησε ότι η σκέψη της μονής δόσης του εμβολίου δεν θα πρέπει να συμπαρασύρει τους πολίτες σχετικά με τις διπλές δόσεις των άλλων εμβολίων.

«Από σήμερα ξεκινάει η χορήγηση και του εμβολίου της Johnson & Johnson. Είναι εμβόλιο με ιικό φορέα, που αξιολογήθηκε με πολυκεντρική μελέτη στις ΗΠΑ, τη Νότια Αφρική και την Βραζιλία, ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του», ανέφερε.

«Στην μελέτη αυτή, δεν συμπεριλήφθησαν έγκυες γυναίκες. Το εμβόλιο συστήνεται σε άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 18 ετών. Μία δόση, εύκολη διατήρηση σε θερμοκρασία κοινού ψυγείου, συνήθεις ανεπιθύμητες ενέργειες είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν αυτό το εμβόλιο εύχρηστο και κατάλληλο για ευρεία χρήση. Είναι μεν μονοδοσικό, αλλά δεν θα πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε ότι και τα άλλα εμβόλια είναι αποτελεσματικά με μία δόση».

Επιπλέον, η κ. Θεοδωρίδου έδωσε συγχαρητήρια στη νέα γενιά που λειτούργησε με λιγότερο σκεπτικισμό και περισσότερο ωριμότητα, ενώ έκανε έκκληση στους νέους να πάρουν από το χέρι «ένα διστακτικό ηλικιωμένο και να του δείξουν το δρόμο προς το εμβολιαστικό κέντρο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments