Πως Να

Καύσιμα αυτοκινήτου: Συμβουλές για να καίτε λιγότερα

Καύσιμα αυτοκινήτου: Συμβουλές για να καίτε λιγότερα
Καύσιμα αυτοκινήτου: Το καλοκαίρι πλησιάζει και αναμένεται να αρχίσουν για πολλούς οι διακοπές, είναι χρήσιμο λοιπόν να κάνουμε οικονομία στα καύσιμα.
Καύσιμα αυτοκινήτου: Το καλοκαίρι πλησιάζει και αναμένεται να αρχίσουν για πολλούς οι διακοπές, είναι χρήσιμο λοιπόν να κάνουμε οικονομία στα καύσιμα.

Τα καύσιμα του αυτοκινήτου είναι μία από τις μεγαλύτερες δαπάνες. Τώρα λοιπόν που πλησιάζει το καλοκαίρι και το άνοιγμα της εστίασης έχει ήδη διενεργηθεί, οι Αθηναίοι ετοιμάζονται για πολλές βόλτες. Ακολουθεί δε οσονούπω και το άνοιγμα του τουρισμού. Οπότε είναι αρκετά χρήσιμο να θυμηθεί κανείς κάποιες συμβουλές για εξοικονόμηση βενζίνης. καύσιμα αυτοκινήτου

Συμβουλές για να καίτε λιγότερη βενζίνη

  • Τσέκαρε τακτικά την πίεση των ελαστικών σου. Η πίεση πέφτει με τον καιρό, και ελαστικά με λιγότερη πίεση από το κανονικό προκαλούν υπερκατανάλωση καυσίμων.
  • Μην αμελείς τη ζυγοστάθμιση. Ρόδες που «τραβάνε» προς τα πλάγια (απίστευτο αλλά) ευθύνονται για έως και 31% μεγαλύτερη κατανάλωση βενζίνης.
  • Απόφυγε την απότομη επιτάχυνση και τα απότομα φρεναρίσματα. Αυτό το ήξερες όμως.
  • Σβήσε τη μηχανή. Ξέρεις γιατί τα καινούρια αυτοκίνητα σβήνουν αυτόματα όταν περιμένεις, για παράδειγμα, στο φανάρι; Για εξοικονόμηση βενζίνης. Μην αφήνεις ποτέ αναμμένη τη μηχανή όταν είσαι σταματημένος για περισσότερο από ένα λεπτό.
  • Ξεφορτώσου οτιδήποτε άχρηστο από το πορτ-μπαγκάζ. Αυτή η ομπρέλα θαλάσσης δεν θα σου χρειαστεί μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Έξτρα βάρος στο αυτοκίνητο σημαίνει έξτρα κατανάλωση καυσίμου.
  • Μην ξεχνάς την αεροδυναμική. Αυτό δε σημαίνει μόνο να βγάλεις τη σκάλα από την οροφή, αλλά και να οδηγείς με κλειστά παράθυρα στις εθνικές οδούς και σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Γιατί; Γιατί τα ανοιχτά παράθυρα όταν κινείσαι με μεγάλη ταχύτητα αυξάνουν την αντίσταση που προκαλείται από τον αέρα, πράγμα που μπορεί να σημαίνει έως και 10% περισσότερη κατανάλωση βενζίνης.
  • Να αλλάζεις τακτικά μπουζί. Αν παρατηρήσεις ότι ξαφνικά καις περισσότερη βενζίνη, το πιθανότερο είναι πως χρειάζεσαι καινούρια μπουζί. Μέχρι και 30% μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση ένα μπουζί που δεν έχει αλλαχθεί στην ώρα του.
  • Να παρκάρεις πάντα στη σκιά το καλοκαίρι. Όλα τα υγρά εξατμίζονται στη ζέστη. Γιατί η βενζίνη να αποτελεί εξαίρεση; Άσε που όταν παρκάρεις στον ήλιο ανάβεις μετά το air condition με αποτέλεσμα να καις ακόμα περισσότερη βενζίνη.
  • Άλλο ένα κόλπο για το καλοκαίρι: Να βάζεις βενζίνη νωρίς το πρωί, ή αργά το βράδυ. Η βενζίνη διαστέλλεται με τη ζέστη, με αποτέλεσμα η πυκνότητά της να μειώνεται, και έτσι να βάζεις λιγότερη βενζίνη με τα ίδια λεφτά.
  • Μην περιμένεις να αδειάσει το ντεπόζιτο για να βάλεις βενζίνη. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί με άδειο ντεπόζιτο θα μπεις απεγνωσμένος στο πρώτο βενζινάδικο που θα βρεις μπροστά σου, χωρίς να συγκρίνεις τιμές. Έχεις, δηλαδή, περισσότερες πιθανότητες να βάλεις ακριβή βενζίνη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments