Πολιτική

Πελώνη: Τι είπε για την απελευθέρωση των μετακινήσεων

Πελώνη: Τι είπε για την απελευθέρωση των μετακινήσεων
Πελώνη: Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος μίλησε σε συνέντευξη της σχετικά με τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις και το άνοιγμα του τουρισμού.

Η Αριστοτελία Πελώνη μίλησε σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού και τις υπερτοπικές μετακινήσεις. Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος πριν το Πάσχα είχε αναφέρει πως θα υπάρχει αύξηση των ελέγχων στα διόδια. Ακόμη, η ίδια είχε αναφέρει τα νέα μέτρα οικονομικής στήριξης.

Πιο συγκεκριμένα, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ανέφερε για τους παιδικούς σταθμούς πως το άνοιγμά τους δεν θα συζητηθεί αυτή τη στιγμή. Δεν είναι δυνατόν να γίνουν self test στα παιδιά, καθώς είναι πολύ μικρά και δεν φορούν και μάσκες, όπως είπε.

“Θα δούμε τι μπορεί να γίνει και τι μπορεί να επανεξεταστεί”

Όσον αφορά την πιθανότητα κατάργησης των SMS για τις μετακινήσεις, ανέφερε ότι από τις 15 Μαΐου και μετά «θα δούμε τι μπορεί να γίνει και τι μπορεί να επανεξεταστεί». Το θέμα θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα, διευκρίνισε.

“Από εδώ και πέρα οι εμβολιασμοί θα ανέρχονται στους 100 χιλιάδες ημερησίως”

Σχετικά με τους εμβολιασμούς, η κ. Πελώνη είπε ότι επιταχύνουμε πάρα πολύ. «Από δω και πέρα θα ανέρχονται περίπου στις 100 χιλιάδες οι εμβολιασμοί ημερησίως» σημείωσε.

Τόνισε, μάλιστα, ότι το 95% των ανθρώπων που καταλήγουν σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. «Το εμβόλιο είναι η μόνη ασπίδα ασφαλείας και το εργαλείο που θα μας φέρει στην ελευθερία» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Για το αν θα ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να υπάρχει επιλογή εμβολίου, η κ. Πελώνη είπε ότι θα εξεταστεί. «Δεν είναι ακόμα της παρούσης», σημείωσε.

“Οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία πρέπει να μένουν ανοικτοί”

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολίασε, επίσης, τις προκλητικές δηλώσεις της Τουρκίας. «Οι δηλώσεις αυτές δεν βοηθούν στην εμπέδωση ενός καλού κλίματος στις διμερείς σχέσεις. Αυξάνει την ένταση όποιος δεν έχει το δίκιο με το μέρος του. Η επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης ενοχλεί», τόνισε. Υποστήριξε δε ότι «οι δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να μένουν ανοικτοί, ειδικά όταν υπάρχουν εντάσεις».

Αριστοτελία Πελώνη:  «Η αξιοπιστία των self test είναι υψηλή»

Στη συνέχεια η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα self test σε εργαζόμενους επισημαίνοντας ότι «από την επόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου ξεκινά η δωρεάν διανομή των self test σε εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα για τους οποίους η χρήση θα είναι υποχρεωτική. Πρόκειται για τους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, συμπεριλαμβανομένων των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων πώλησης τροφίμων και ποτών, την εστίαση, τις μεταφορές, χερσαίες, θαλάσσιες και αεροπορικές, τις υπηρεσίες καθαρισμού, τα κουρεία, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων».

Τόνισε πως «υποχρεωτική επίσης είναι η χρήση για τους υπαλλήλους των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, των Δήμων που απασχολούνται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τους απασχολούμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας, καθώς και τους δικαστικούς λειτουργούς και τους δικαστικούς υπαλλήλους.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments