Πολιτική

Θράκη: Επίσκεψη από τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας

Θράκη: Επίσκεψη από τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας
Θράκη: Ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών είχε κατηγορήσει τον περσινό Μάρτιο την Ελλάδα ότι διατηρεί συνθήκες «Άουσβιτς» για τους πρόσφυγες στα σύνορα.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν επισκέπτεται σήμερα και αύριο, 5 και 6 Μαΐου, τη Θεσσαλονίκη και τη Θράκη με την ευκαιρία του μήνα του Ραμαζανιού. Ο υφυπουργός Εξωτερικών έρχεται με εντολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μια «απάντηση» της επίσκεψης του Νίκου Δένδια στην Τουρκία. Θυμίζουμε ότι η σύγκρουση στη συνέντευξη Τύπου με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε προκαλέσει αντιδράσεις όλες τις επόμενες ημέρες, τόσο από τον ίδιο τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, όσο και από τον Ομέρ Τσελίκ.

Ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών στα γεγονότα του Μαρτίου του 2020 στον Έβρο είχε κάνει λόγο για  συνθήκες «Άουσβιτς» στα σύνορα της Ελλάδας, μια δήλωση που είχε προκαλέσει σάλο.

Σύμφωνα με το κείμενο της ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα μειονοτήτων θα συναντηθεί πρωτίστως, με τους «Μουφτήδες» της Κομοτηνής και της Ξάνθης, καθώς και τους εκπροσώπους των φορέων και οργανώσεων, και τα μέλη της «Τουρκικής» Μειονότητας στη «Δυτική» Θράκη, ενώ θα επισκεφθεί μειονοτικά σχολεία και οθωμανικά μνημεία.

Ο υφυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσης επίσκεψη στην οικία Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη.

Θράκη: Επίσκεψη από τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας

Θράκη: Επίσκεψη από τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Κιράν θα φτάσει αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη σήμερα το μεσημέρι, όπου θα τον υποδεχθεί ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Αθήνα Μπουράκ Οζούγκεργκιν.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για τη Θράκη, με πρώτη προγραμματισμένη συνάντηση στην Κομοτηνή όπου θα δουν τον «Μουφτή» Ιμπραήμ Σερήφ και τουρκόφρονες παράγοντες της μειονότητας. Οι Τούρκοι αξιωματούχοι θα επισκεφθούν και το 1ο μειονοτικό δημοτικό σχολείο της Κομοτηνής και θα διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο της πόλης.

Την Πέμπτη, ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις μειονότητες, θα βρεθεί στην πόλη της Ξάνθης, όπου θα έχει συναντήσεις με τον «Μουφτή» Αχμέτ Μετε, παράγοντες της μειονότητας ενώ θα επισκεφτεί και το μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο της πόλης. Το μεσημέρι θ’ αναχωρήσει για το Διδυμότειχο, όπου θα επισκεφτεί το ιστορικό τέμενος Βαγιαζήτ, που βρίσκεται σε φάση αναστήλωσης μετά την πυρκαγιά του 2017, και στη συνέχεια θα επιστρέψει οδικώς στην Τουρκία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments