Πολιτική

Ομέρ Τσελίκ: «Ο Δένδιας σαμποτάρισε τις διαπραγματεύσεις»

Ομέρ Τσελίκ: «Ο Δένδιας σαμποτάρισε τις διαπραγματεύσεις»
Ομέρ Τσελίκ: O εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας επανήλθε στην επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου των Δένδια και Τσαβούσογλου.

Ο Ομέρ Τσελίκ επανήλθε με δηλώσεις του σε ό, τι συνέβη στη συνέντευξη Τύπου των Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατηγορώντας τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών ότι «τορπίλισε» τις διαπραγματεύσεις με τη γειτονική χώρα. Θυμίζουμε ότι και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μια μέρα μετά τη συνέντευξη Τύπου κατηγόρησε τον Νίκο Δένδια ότι άλλα του είπε πίσω από τις κάμερες και άλλα είπε μπροστά από αυτές.

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας χαρακτήρισε «απρέπεια» τα όσα δήλωσε ο Νίκος Δένδιας. «Η κατηγορία του για τη Δημοκρατία της Τουρκίας και το έθνος μας με εξαιρετικά φανατικό τρόπο θα γραφτεί στην ιστορία της διπλωματίας ως παράδειγμα απρέπειας» είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τη χώρα μας με τον πιο ακραίο τρόπο. Δεν ήρθε για να διαπραγματευτεί, αλλά για να σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις. Όλος ο κόσμος είδε τη συμπεριφορά του. Επίσης, ο κόσμος είδε ποιος έχει θετική διάθεση και θέλει να διαπραγματευτεί» συμπλήρωσε.

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα είχε μιλήσει και ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Μεσούτ Χακί Τζασίν, ο οποίος εκτόξευσε απειλές για… στρατιωτική κατάληψη της Αλεξανδρούπολης.

Μιλώντας στο CNN Turk, ο Τζασίν, που παλαιότερα είχε αποκαλέσει «νάνους» τους Έλληνες και την Ελλάδα «χώρα που πεθαίνει από την πείνα», υποστήριξε ότι η πρωτεύουσα του Έβρου ανήκει στην Τουρκία που «δεσμεύεται να καταλάβει ελληνικά όπλα στο Αιγαίο και τα αμερικανικά όπλα στη Συρία». Ο ίδιος μάλιστα έδωσε τη δική του ερμηνεία για την τουρκική ονομασία της Αλεξανδρούπολης (Δεδέαγατς).

Ομέρ Τσελίκ και Μεσούτ Χακί Τζασίν έκαναν εμπρηστικές δηλώσεις για τα ελληνοτουρκικά

Ομέρ Τσελίκ και Μεσούτ Χακί Τζασίν έκαναν εμπρηστικές δηλώσεις για τα ελληνοτουρκικά

Ο Μεσούτ Χακί Τζασίν είπε συγκεκριμένα: «Όπως δηλώνεται στο όνομα (dede=παππούς, agac=δέντρο) οι παππούδες μας φύτεψαν δέντρα εκεί. Όπως είπε ο φίλος μας, οι ΗΠΑ έδωσαν 1200 θωρακισμένα οχήματα στην Ελλάδα (για να χρησιμοποιηθούν στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης). Μεταχειρισμένα οχήματα, αμερικάνικα σκουπίδια. Κάποια είναι καλά μόνο για ανταλλακτικά. Αν η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί τα νησιά και μας πυροβολεί με αυτά τα όπλα, αυτά θα γίνουν λάφυρά μας, όπως έγινε και στην Κύπρο. Το ίδιο είπα και στους “καζανοκέφαλους” (σ.σ. τους Αμερικανούς). Τους είπα “Φέρνετε όπλα στο PΚΚ στα συριακά σύνορα. Αυτά τα όπλα θα είναι σύντομα δικά μας”.

Με αυτές τις εσφαλμένες μεθόδους, σχεδιασμένες για εκφοβισμό, είναι λάθος για τον Μπάιντεν να περικλείει την Τουρκία με την Κρήτη στο Αιγαίο, την Κύπρο και την Αλεξανδρούπολη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments