Διεθνή

Ινδία κορωνοϊός: Η έλλειψη οξυγόνου ισοδυναμεί με γενοκτονία

Ινδία κορωνοϊός: Η έλλειψη οξυγόνου ισοδυναμεί με γενοκτονία
Ινδία κορωνοϊός: Εφιαλτική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας, τα οποία αντιμετωπίζουν έλλειψη υγρού οξυγόνου.

Ο κορωνοϊός καλπάζει στην Ινδία, με τη χώρα να ξεπερνάει χθες, Τρίτη, τα 20 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ την ίδια στιγμή οι νεκροί, οι οποίοι υπολογίζονται σε παραπάνω από 226.000, στοιβάζονται στα κρεματόρια. Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Ινδίας είναι εφιαλτική και αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη διάθεση του οξυγόνου, με τον ΠΟΥ να σπεύδει να αποστείλει βοήθεια.

Σύμφωνα με την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της περιοχής Αλαχαμπάντ, οι θάνατοι από έλλειψη οξυγόνου θα μπορούσαν να συγκριθούν με γενοκτονία.

«Με πόνο παρατηρήσουμε ότι ο θάνατος ασθενών από COVID μόνο από τη μη παροχή οξυγόνου στα νοσοκομεία είναι εγκληματική πράξη και όχι λιγότερο από μια γενοκτονία από εκείνους που έχουν αναλάβει το καθήκον να διασφαλίζουν τη συνεχή προμήθεια και εφοδιαστική αλυσίδα του υγρού ιατρικού οξυγόνου» ανέφερε το Ανώτατο Δικαστήριο της Αλαχαμπάντ.

Επιπλέον, το ανώτατο δικαστήριο ανακοίνωσε το θάνατο ενός δικαστή, που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό. Η έλλειψη υγρού οξυγόνου έχει οδηγήσει τα νοσοκομεία της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ το ινδικό Υπουργείο Εσωτερικών απαγόρευσε τη χρήση οξυγόνου στη χώρα για μη ιατρικούς σκοπούς.

Ινδία κορωνοϊός: Τραγικά είναι τα νούμερα θανάτων που ανακοίνωσε ο ΠΟΥ

Το 46% των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα σε όλο τον κόσμο και ένας στους τέσσερις θανάτους σημειώθηκαν στην Ινδία. Αυτό αναφέρουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 5/5 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Ινδία, περιλαμβανομένης της υψηλής μεταδοτικότητας νέας παραλλαγής του στελέχους του κορωνοϊού, η οποία ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα, έχει ως αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να μη διαθέτουν πλέον κλίνες και οξυγόνο και τα νεκροτομεία και τα αποτεφρωτήρια να έχουν κορεστεί. Πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει μέσα σε ασθενοφόρα και σε χώρους στάθμευσης περιμένοντας να αδειάσει ένα κρεβάτι νοσοκομείου ή να βρεθεί οξυγόνο.

Την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκαν 5,7 εκατομμύρια νέα κρούσματα κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο και περισσότεροι από 93.000 θάνατοι, ανακοίνωσε ο ΠΟΥ κατά την εβδομαδιαία επιδημιολογική του έκθεση. Η Ινδία ανέφερε σχεδόν 2,6 εκατομμύρια νέα κρούσματα -αύξηση 20% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα-και 23.231 θανάτους.

Τα στοιχεία βασίζονται σε επίσημους απολογισμούς και επομένως το ποσοστό που αναλογεί στην Ινδία πιθανόν να είναι ακόμη μεγαλύτερο αν, όπως θεωρούν πολλοί ειδικοί, δεν καταγράφεται ένας μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και θανάτων στη χώρα καθώς το σύστημα έχει υπερφορτωθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments