Διεθνή

Ινδία: Στοιβάζονται οι νεκροί στα κρεματόρια

Ινδία: Στοιβάζονται οι νεκροί στα κρεματόρια
Ινδία: Η χώρα κατέγραψε χθες νέο τραγικό ρεκόρ με πάνω από 385.000 νέα κρούσματα σ’ ένα 24ωρο και πάνω από 3.600 θανάτους.

Τραγωδία στην Ινδία. Το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα, με τα κρούσματα και τους νεκρούς να μην έχουν τέλος. Μόνο χθες επιβαβιώθηκαν πάνω από 385.000 μολύνσεις και πάνω από 3.600 νεκροί.

Στοιβάζονται οι σοροί των θυμάτων στα κρεματόρια

Την ίδια ώρα, οι σοροί των θυμάτων στοιβάζονται με εφιαλτικούς ρυθμούς στα κρεματόρια και οι εργάτες δεν προλαβαίνουν να τις αποτεφρώσουν. «Πριν την πανδημία αποτεφρώναμε οκτώ με δέκα σορούς ημερησίως, τώρα από 100 έως 120», λέει ο Τζιτεντέρ Σινγκ Σούντι, επικεφαλής του κρεματόριου Σιμαπούρι στο ανατολικό Νέο Δελχί.

Μάλιστα, ο φόρτος είναι τόσο μεγάλος που το κρεματόριο αναγκάστηκε να επεκταθεί στο χώρο στάθμευσής του. Οι συγγενείς των θυμάτων πιάνουν θέση στην ουρά περιμένοντας επί ώρες τη σειρά τους για να αποχαιρετήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Τα θύματα του κορωνοϊού που αποτεφρώνονται είναι τόσο πολλά που εξαντλούνται τα αποθέματα ξύλων. Οι συγγενείς πληρώνουν και γι’ αυτά. Σημειώνεται ότι η αποτέφρωση θεωρείται σημαντικό σκέλος των εθίμων κηδείας των Ινδουιστών.

Βοήθεια από τις ΗΠΑ – Ειδικές πτήσεις με οξυγόνο και τεστ

Με τη χώρα να έχει βυθιστεί στο πένθος, οι πρώτες ποσότητες της αμερικανικής ιατρικής βοήθειας έφθασαν σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας). Στρατιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε πάνω από 400 φιάλες οξυγόνου, νοσοκομειακό εξοπλισμό και σχεδόν ένα εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο στο Νέο Δελχί.

Ευρείας κλίμακας διεθνής επιχείρηση αρωγής έχει ξεκινήσει και από πολλές χώρες που υποσχέθηκαν τη βοήθειά τους. Η αμερικανική αποστολή ακολουθεί τις συνομιλίες αυτή την εβδομάδα μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι.

Οι ΗΠΑ θα στείλουν ιατρικό υλικό αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων τις επόμενες ημέρες για να βοηθήσουν την Ινδία, δήλωσε χθες ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών. Αμερικανοί αξιωματούχοι διευκρίνισαν ότι οι ειδικές πτήσεις, με τις οποίες θα μεταφερθεί επίσης εξοπλισμός και υλικό που προσφέρουν επιχειρήσεις και ιδιώτες, θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα. Παράλληλα, οι Αρχές της Ινδίας σε πολλά ομόσπονδα κρατίδια και πόλεις επέβαλαν νέα περιοριστικά μέτρα κι έκλεισαν επιχειρήσεις, ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ενέκρινε την προμήθεια μεγάλων ποσοτήτων φορητών συσκευών οξυγόνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments