Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στη δικαιοσύνη έξι ιερείς που έκαναν Ανάσταση μετά τις 21:00

Θεσσαλονίκη: Στη δικαιοσύνη έξι ιερείς που έκαναν Ανάσταση μετά τις 21:00
Θεσσαλονίκη: Στη δικαιοσύνη έξι ιερείς που έκαναν Ανάσταση μετά τις 21:00 το βράδυ το Μεγάλο Σάββατο.
Θεσσαλονίκη: Στη δικαιοσύνη έξι ιερείς που έκαναν Ανάσταση μετά τις 21:00 το βράδυ το Μεγάλο Σάββατο.

Στη δικαιοσύνη βρίσκονται οι υποθέσεις των έξι ιερέων στη Θεσσαλονίκη, όπου έκαναν Ανάσταση μετά τις 21:00. Οι δικογραφίες αναμένεται σύντομα να διαβιβαστούν στην εισαγγελία και αφορούν στις περιοχές σε Ευκαρπία, Λαγκαδά, Ασκό, Σοκό και Συκιές.

Μεταξύ αυτών βρίσκεται και ο πάτερ Αντώνιος, ο οποίος παλαιότερα ήταν αρνητής της μάσκας και της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο συγκεκριμένος ιερέας είχε αποκαλέσει τον κορωνοϊό «διαβολοϊό» ενώ είχε ταχθεί κατά των περιοριστικών μέτρων. Ο ιεράρχης, μιλώντας στον Θεολόγο Ηλιού, παραδέχθηκε ότι τέλεσε την αναστάσιμη λειτουργία στις 24:00 ενώ είπε ότι δεν γνωρίζει για τη δικογραφία.

Πιο συγκεκριμένα, από την πρώτη κιόλας καραντίνα είχε ταχθεί ενάντια στα μέτρα κατά του κορωνοϊού. Στα κηρύγματα του, μετά τη Θεία Λειτουργία, ο γνωστός αρχιμανδρίτης είχε αναφερθεί στην πανδημία λέγοντας πως συγγενείς ατόμων που έχασαν τη ζωή τους, δωροδοκήθηκαν για να δεχθούν να κατοχυρωθεί ως αιτία θανάτου ο κορωνοϊός.

«Μας λένε ότι οι μάσκες προστατεύουν. Δεν προστατεύουν οι μάσκες τους άλλους, τους προστατεύει η προσευχή. Ήδη μας λένε ότι πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο. Είναι 7 δισ. ο πληθυσμός, φαντάζεστε τι λεφτά θα πάρουν κάποιοι για το εμβόλιο; Ούτε οι ναζί, ούτε ο Στάλιν δεν τόλμησε να κλείσει τους ναούς. Ο ιός είναι διαβολικός. Αυτό που ζούμε δεν είναι ιατρική κατάσταση, ακόμα και οι γιατροί έχουν χωριστεί σε στρατόπεδα. Πού είναι η θρησκευτική ελευθερία που αναφέρει το Σύνταγμα;», είχε πει ο κληρικός.

Ο πατήρ Αντώνιος είχε κάνει αναφορά και πρόσφατο, ισχυρό σεισμό, στη Σάμο, τον οποίο χαρακτήρισε ως «παρέμβαση άνωθεν». «Ο Θεός να μας δώσει μία διέξοδο, γιατί παρόλο που φτάσαμε στο σημείο αυτό πιστεύω με μία παρέμβαση δική του θεϊκή και είδατε τι έγινε τώρα με τον σεισμό στην Σάμο. Ε, άμα θέλετε τέτοια παρέμβαση άνωθεν θα την έχουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments