Ελλάδα

Τουρισμός: Αγωνία στους επαγγελματίες του κλάδου μετά την απόφαση της Βρετανίας

Τουρισμός: Αγωνία στους επαγγελματίες του κλάδου μετά την απόφαση της Βρετανίας
Τουρισμός: Για την ώρα η Βρετανία δεν έχει την Ελλάδα στην «πράσινη» ταξιδιωτική λίστα της. Ποιες άλλες χώρες αντιμετωπίζουν το ίδιο θέμα.

Ο τουρισμός στην Ελλάδα θα ανοίξει επίσημα στις 15 Μαΐου, όπως είχε δηλώσει εδώ και καιρό ο Χάρης Θεοχάρης, αλλά οι επαγγελματίες του κλάδου ανησυχούν αφού η Βρετανία δεν έχει για την ώρα τη χώρα στην «πράσινη» ταξιδιωτική λίστα της. Αντίθετα, από τις ΗΠΑ έχει συμφωνηθεί ότι θα αυξηθούν οι πτήσεις προς την Ελλάδα.

Στην ίδια θέση με την Ελλάδα μετά τη βρετανική απόφαση βρίσκονται και η Γαλλία και η Ισπανία αφού προσωρινά δεν είναι ούτε αυτές στην «πράσινη» ταξιδιωτική λίστα της Βρετανίας.

Τουρισμός: Αγωνία στους επαγγελματίες του κλάδου μετά την απόφαση της Βρετανίας

Τουρισμός: Αγωνία στους επαγγελματίες του κλάδου μετά την απόφαση της Βρετανίας

Τα παραπάνω γνωστοποίησε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς στην ανακοίνωση των μέτρων για την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών μετά τις 17 Μαΐου με την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ισπανία να μην βρίσκονται στις «πράσινες χώρες», ενώ αυτή η κατάσταση θα επανεξεταστεί σε 3 εβδομάδες.

Οι Βρετανοί από τις 17 Μαΐου ανοίγουν την πόρτα στους τουρίστες που θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικών μετά από αρκετούς μήνες. Αυτοί που επισκέπτονται χώρες που βρίσκονται στην «κόκκινη λίστα» θα παραμένουν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο με δικά τους έξοδα.

Ποιες χώρες μπήκαν στην «κόκκινη» λίστα

Ακόμη η Βρετανία ανακοίνωσε πως η Τουρκία, το Νεπάλ και οι Μαλβίδες προστέθηκαν στην «κόκκινη» λίστα, με αυτό να σημαίνει πως οι πολίτες που θα επιστρέψουν από εκεί θα μείνει καραντίνα σε ξενοδοχείο και θα τους κοστίσει 1750 λίρες.

Έτσι, αμφίβολη μοιάζει η διεξαγωγή του τελικού του Champions League στην Κωνσταντινούπολη (29/5). Σύμφωνα, μάλιστα, με την Telegraph η βρετανική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με την UEFA για να διεξαχθεί η σπουδαία αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Τσέλσι επί αγγλικού εδάφους. Το επιχείρημα είναι ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί με τη μετακίνηση της γειτονικής χώρας στην «κόκκινη ζώνη» είναι ότι θα επηρεαστεί και η προετοιμασία των διεθνών των δύο ομάδων εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που ακολουθεί.

Αντίθετα, στην «πράσινη» λίστα της Βρετανίας βρίσκονται 12 χώρες όπου οι πολίτες μετά την επιστροφή τους δεν θα χρειαστεί να μείνουν σε καραντίνα. Ανάμεσα σε αυτές βρίσκονται η Πορτογαλία, το Γιβραλτάρ και το Ισραήλ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments