Διεθνή

Εμβόλια ΕΕ: Έκλεισε η συμφωνία με την Pfizer

Εμβόλια ΕΕ: Έκλεισε η συμφωνία με την Pfizer
Εμβόλια ΕΕ: Ένα σημαντικό βήμα προς την ανοσoποίηση της Ευρώπης επιτεύχθηκε σήμερα.

Ένα σημαντικό βήμα για να υπάρξουν επαρκή εμβόλια στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) πραγματοποιήθηκε σήμερα με το «κλείσιμο» της συμφωνίας για 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer, για το διάστημα 2021-2023.

Εμβόλια ΕΕ: Εγκρίθηκε η συμφωνία «μαμούθ»

«Είμαι χαρούμενη που ανακοινώνω ότι η Κομισιόν μόλις ενέκρινε συμφωνία για 900 εκ. δόσεις (+900 εκ. επιπλέον) με την Pfizer/BioNtech για 2021-2023. Θα ακολουθήσουν κι άλλα συμβόλαια κι άλλες τεχνολογίες εμβολίων» έγραψε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν σε tweet της. Όπως τόνισε, θα ακολουθήσουν και άλλα συμβόλαια. Εμβόλια ΕΕ

Εμβόλια ΕΕ: Μία σημαντική συμφωνία

Η εν λόγω συμφωνία επαρκεί για την κάλυψη του πληθυσμού των 450 εκατομμυρίων κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τα επόμενα δύο χρόνια. Είναι το τρίτο συμβόλαιο που συμφωνείται ανάμεσα στην Ενωση και τις δύο εταιρείες, οι οποίες έχουν ήδη συμφωνήσει για την προμήθεια 600 εκατομμυρίων δόσεων.

Η νέα συμφωνία που αφορά 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις για την περίοδο 2021-2023, περιλαμβάνει ρήτρες που επιτρέπουν τη δωρεά και τη μεταπώληση δόσεων. Προβλέπει, επίσης, μηνιαία προγράμματα παράδοσης και κυρώσεις για πιθανές καθυστερήσεις.

Η Κομισιόν βρίσκεται, ακόμη, σε συνομιλίες με τις Moderna Inc., Novavax Inc. και Valneva SE για επιπλέον δόσεις εμβολίου. Στο μεταξύ, οι παραδόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson παραμένουν αραιές καθώς οι έρευνες συνεχίζονται για μολυσμένες παρτίδες σε εργοστάσιο των ΗΠΑ. Παρόλα αυτά, η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε την Πέμπτη ότι αναμένει αρκετές δόσεις όλων των εμβολίων για τον εμβολιασμό του μεγαλύτερου μέρους του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ έως τον Ιούλιο. Εμβόλια ΕΕ

Εμβόλια ΕΕ: Αρνητική στην άρση της πατέντας η φον ντερ Λάιεν

Η πρόεδρος της Κομισιόν φάνηκε αρνητική στην πρόταση του Τζο Μπάιντεν να αρθεί η πατέντα για τα εμβόλια για την Covid-19. Πιο συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τις ΗΠΑ και άλλες χώρες που παρασκευάζουν εμβόλια για την Covid-19 να εξάγουν την παραγωγή τους, όπως κάνει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αντί να συζητούν για την άρση των πνευματικών δικαιωμάτων για τα σκευάσματα αυτά.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της άτυπης συνόδου κορυφής των ηγετών της ΕΕ, είπε ότι οι συζητήσεις για την άρση αυτή δεν θα οδηγήσουν στην παραγωγή ούτε μιας δόσης εμβολίου για την Covid-19 βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments