Οικονομία

Μηχανισμός Συνεργασία: Μέχρι πότε η προθεσμία των δηλώσεων

Μηχανισμός Συνεργασία: Μέχρι πότε η προθεσμία των δηλώσεων
Μηχανισμός Συνεργασία: Συνεχίζεται μέχρι 10 Μαΐου οι δηλώσεις για ένταξη στο μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Συνεχίζεται μέχρι 10 Μαΐου οι δηλώσεις για ένταξη στο μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ». Προ ημερών δόθηκε παράταση στην αρχική προθεσμία.

Έτσι, παρατείνεται έως και τις 10 Μαΐου 2021 η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄- ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄ – ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» για τον μήνα Απρίλιο 2021. Μέχρι χθες, είχαν δυνατότητα υποβολής ορθών επαναλήψεων αιτήσεων-υπεύθυνων δηλώσεων ένταξης στο Ανοιχτό Πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, για τυχόν διορθώσεις του πιστωτικού ιδρύματος και του τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) της επιχείρησης, για τις περιπτώσεις που η επιχείρηση- εργοδότης έχει αιτηθεί να εντάξει στο πρόγραμμα μακροχρόνια άνεργο.

Ποιοι και πως συμμετέχουν στο μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

Δικαίωμα συμμετοχής στον Μηχανισμό «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» έχουν όλες οι επιχειρήσεις της χώρας, συνεχούς ή εποχικής λειτουργίας, ανεξαρτήτως Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ), υπό τις εξής προϋποθέσεις:

α. Επιχειρήσεις-εργοδότες που υποχρεούνται σε υποβολή περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ πρέπει να παρουσιάζουν μείωση κατά 20% τουλάχιστον του κύκλου εργασιών ΦΠΑ (κωδικός 312 περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ), σε σχέση με τον κύκλο εργασιών αναφοράς, ανάλογα με τον μήνα ένταξής τους στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» και το είδος των φορολογικών βιβλίων.

β. Οι επιχειρήσεις-εργοδότες, που δεν υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης ΦΠΑ ή απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ, πρέπει να παρουσιάζουν μείωση κατά 20% τουλάχιστον των ακαθάριστων εσόδων (κωδικός 047 δήλωσης Ε3), σε σχέση με τα ακαθάριστα έσοδα αναφοράς, ανάλογα με τον μήνα ένταξης. ΛΕΦΤΑ

Ειδικά, για τον μήνα Ιανουάριο 2021 και σε περίπτωση επιχειρήσεων – εργοδοτών οι οποίες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης που ορίζονται στο παρόν και έχουν ήδη μειώσει το χρόνο εργασίας των εργαζομένων τους συμπληρώνοντας το σχετικό Έντυπο Ε4: Πίνακας Προσωπικού – Συμπληρωματικός Ωραρίου, λαμβάνονται υπόψη οι προϋποθέσεις ένταξης που ορίζονται για τους μήνες Οκτώβριο – Δεκέμβριο 2020.

Ως διάρκεια ισχύος του Μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» ορίζεται το χρονικό διάστημα από 15-06-2020 έως 31-3-2021.

Οι επιχειρήσεις- εργοδότες μπορούν να ενταχθούν στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για έναν ή περισσότερους μήνες εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος ισχύος του Μηχανισμού για μέρος ή το σύνολο των εργαζομένων τους. Παράλληλα, ξεκίνησαν οι δηλώσεις και για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας του Μαΐου στο «ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments