Ελλάδα

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα
Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις να έχουν ήδη ξεκινήσει. Τι ισχύει από πλευράς μέτρων.

Ανοιχτά πρόκειται να είναι σήμερα τα καταστήματα, με την σταδιακή άρση των μέτρων να έχει ήδη ξεκινήσει λόγω και της προόδου των εμβολιασμών. Να θυμίσουμε ότι από την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, ενώ τα καταστήματα τροφίμων και το λιανεμπόριο μπορούν προαιρετικά να είναι ανοιχτά. Ακόμη, ο κ. Γεωργιάδης μίλησε σχετικά με τα μέτρα που ισχύουν στα μαγαζιά μέχρι τις 15 του μήνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, μέχρι τις 14 Μαΐου θα ισχύει το ραντεβού στα μαγαζιά και θα καταργηθεί στις 15 του μήνα μαζί με το άνοιγμα του τουρισμού. «Το ραντεβού δυσκολεύει τον καταναλωτή και γι αυτό ήταν πεσμένη η κίνηση. Δεν πήγε όπως θα ήθελα εγώ» πρόσθεσε.

Τι ισχύει για τις εκπτώσεις

Σήμερα (9/5) θα είναι η πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εκπτώσεων όπου θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα, διότι η προηγούμενη ήταν η Κυριακή του Πάσχα.

Οι εμπορικοί σύλλογοι με ανακοινώσεις τους υπενθυμίζουν, ότι κατά την διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα λόγω λάθους. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά. Οι καταστηματάρχες σε περίπτωση ελέγχου θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Τι SMS στέλνουμε

Τα καταστήματα, στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων που θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 του μήνα, θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Δεδομένων των περιορισμών και των μέτρων για την πανδημία, την Κυριακή η προσέλευση στα καταστήματα θα γίνεται με σχετικό ραντεβού.

Για σούπερ μάρκετ στέλνουμε μήνυμα στο 13033 με κωδικό 2.

Για τα εμπορικά καταστήματα θα πρέπει να σταλεί SMS στο 13032 με το ονοματεπώνυμο, ενώ ο συνολικός χρόνος για τα ψώνια θα είναι τρεις ώρες.

SMS στο 13033 για τις άλλες δραστηριότητες

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου. SMS 13033

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments