Πολιτική

Κουτσούμπας: Xτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα

Κουτσούμπας: Xτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα
Κουτσούμπας: Έντονη κριτική στο εργασιακό νομοσχέδιο άσκησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η κυβέρνηση φέρνει τις ανατροπές του αιώνα, επαναφέροντας όρους δουλειάς του 1920. Πρόκειται για αντεργατικές αλλαγές – προαπαιτούμενα για την ένταξη στο ταμείο ανάκαμψης της ΕΕ, απόδειξη ότι αυτό αποτελεί ένα «σούπερ μνημόνιο», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ασκώντας κριτική στο εργασιακό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε τη στήριξή του και στους κλάδους των υγειονομικών και των εκπαιδευτικών, τα επαγγέλματια των οποίων «δοκιμάζονται» από την πανδημία.

Κουτσούμπας: Έρχεται 10ωρη δουλειά και περιορισμός τρης συνδικαλιστικής δράσης

«Το όνομα του κ. Χατζηδάκη, στη λίστα των αντεργατικών ανατροπών, θα μπει δίπλα και πάνω από αυτά των προηγούμενων υπουργών εργασίας της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το νομοσχέδιό του επιφέρει συντριπτικό χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα με την 10ωρη δουλειά και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης» τονίζει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Παρόν», προσθέτοντας ότι «τα περί «προστασίας των εργαζομένων» είναι στη φαντασία του κ. Χατζηδάκη. Δεν τα πιστεύει ούτε ο ίδιος, ούτε φυσικά οι εργαζόμενοι που ζουν την εκμετάλλευση και την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς».

Κουτσούμπας

«Η κυβέρνηση φέρνει τις ανατροπές του αιώνα, επαναφέροντας όρους δουλειάς του 1920. Πρόκειται για αντεργατικές αλλαγές – προαπαιτούμενα για την ένταξη στο ταμείο ανάκαμψης της ΕΕ, απόδειξη ότι αυτό αποτελεί ένα «σούπερ μνημόνιο», το οποίο μάλιστα χαιρέτισαν όλα τα κόμματα εκτός από το ΚΚΕ» αναφέρει ο Δ. Κουτσούμπας, σημειώνοντας ότι «η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ήταν μια πρώτη απάντηση των εργαζομένων που δεν θέλουν να γίνουν “οι σκλάβοι του 21ου αιώνα”», προσθέτει.

Χαρακτηρίζει «επικίνδυνο» το να λέει η κυβέρνηση «πως η πανδημία τελειώνει» και «εγκληματικό» το «να μη θωρακίζει το δημόσιο σύστημα Υγείας και να μην επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα» και σημειώνει ότι «η μόνη έγνοια της κυβέρνησης είναι η αυτοδιάγνωση και τα γνωστά πρωτόκολλα-λάστιχο που έχουν παραγγείλει οι μεγάλες τουριστικές και μεταφορικές εταιρείες». Κουτσούμπας

Κουτσούμπας: Τι είπε για τους εμβολιασμούς

Αναφέρει ότι η ανάγκη του μαζικού εμβολιασμού με πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια «έχει σκοντάψεις στις δεσμεύσεις της ΕΕ και στους ανταγωνισμούς».

«Ενταγμένη σ’ αυτούς τους ανταγωνισμούς και τους εμπορικούς πολέμους είναι και η συζήτηση για τις πατέντες των εμβολίων που ανοίγει ένα νέο φαύλο κύκλο παζαριών με τις φαρμακοβιομηχανίες. Γι’ αυτό το λόγο σήμερα απαιτείται η πλήρης κατάργηση της πατέντας που είναι μια ακόμη όψη του παρασιτισμού της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας. Απαιτείται κρατική κοινωνικοποιημένη βιομηχανία φαρμάκου, διεθνής συνεργασία για την προαγωγή της έρευνας και της παραγωγής εμβολίων και φαρμάκων» τονίζει ο Δ. Κουτσούμπας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments