Ελλάδα

Βατόπουλος: Ασφάλεια 15 ημέρες μετά τη 2η δόση εμβολίου

Βατόπουλος: Ασφάλεια 15 ημέρες μετά τη 2η δόση εμβολίου
Βατόπουλος: Ασφάλεια 15 ημέρες μετά τη 2η δόση εμβολίου - Ίσως χρειαστεί και 3η δόση. Για τα εμβόλια σε εφήβους υπογράμμισε πως πρέπει να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια τους τόνισε.

Την πιθανότητα να χρειαστεί και τρίτη δόση εμβολίου τόνισε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών ανέφερε πως ένας εμβολιασμένος μπορεί να αρχίσει να νιώθει ασφάλεια ανοσίας 15 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Την απόφαση των ελεύθερων μετακινήσεων τη χαρακτήρισε περισσότερο πολιτική και λιγότερο υγειονομική, ενώ σημείωσε πως πλέον τα οριζόντια μέτρα έχουν κλείσει τον κύκλο τους και με τα αυξανόμενα μέτρα και τον εμβολιασμό μπαίνουμε σε μια καινούργια φάση.

Επεσήμανε πως αυτή την στιγμή έχουμε 2 όπλα, τα εμβόλια και τα self test ενώ σημείωσε πως είναι σημαντικό να αξιοποιηθούν το τελευταία και να δηλώνονται. Αναφορικά με τα προνόμια των εμβολιασμένων, δήλωσε πως μόλις ανοίξει η πλατφόρμα για όλους ίσως μπορεί να υπάρξει συζήτηση για περισσότερες ελευθέριες.

Τουλάχιστον 15 ημέρες μετά την 2η δόση του εμβολίου μπορούμε να νιώθουμε ασφαλείς ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής, ενώ σημείωσε πως είναι πολύ πιθανό να χρειαστούμε και τρίτη δόση του εμβολίου. Για τα εμβόλια σε εφήβους υπογράμμισε πως πρέπει να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια τους.

Ενδεχόμενο τοπικών lockdown

Ο κ. Βατόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τοπικών lockdown καθώς όπως είπε η πανδημία δεν έχει τελειώσει και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεχτικοί. Παράλληλα, υπογράμμισε πως η μάσκα είναι ένα από τα τελευταία πράγματα από τα οποία θα απαλλαγούμε.

Τα προνόμια των εμβολιασμένων

Οι εμβολιασμένοι πληθαίνουν κι άλλο τόσο «φουντώνει» η συζήτηση για προνόμια σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο, την ώρα που ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στους 30 – 44 ενώ έχει ξεκινήσει συζήτηση και για τον εμβολιασμό σε παιδιά.

Όσο προχωράει ο εμβολιασμός και χτίζεται σταδιακά το «τείχος ανοσίας» πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν να υπάρξουν κάποια προνόμια, ή καλύτερα κάποιες ελευθερίες, για όσους έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία. Για το εν λόγω ζήτημα ρωτήθηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments