Πολιτική

Μάριος Θεμιστοκλέους: Ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στους 30-44

Μάριος Θεμιστοκλέους: Ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στους 30-44
Μάριος Θεμιστοκλέους: Ανακοινώθηκε το χρονοδιάγραμμα για τους εμβολιασμούς των πολιτών ηλικίας 30 έως 44 ετών.

Με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 1.904 νέα κρούσματα για το τελευταίο 24ωρο, σήμερα πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, αλλά και για την εμβολιαστική εκστρατεία «Ελευθερία» που τρέχει με γρήγορους ρυθμούς. Στη σημερινή ενημέρωση συμμετείχαν η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μετά την κ. Θεοδωρίδου, η οποία αναφέρθηκε σε μελέτες εμβολίων κατά του κορωνοϊού και στον εμβολιασμό των μικρών παιδιών, το λόγο πήρε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ιδιαίτερα, αναφέρθηκε στην ένταξη του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson στην εμβολιαστική εκστρατεία και δήλωσε ότι από σήμερα θα καταγράφονται στα επίσημα στοιχεία τρεις δείκτες:

  • Το σύνολο των εμβολιασμών
  • Οι εμβολιασμοί με τουλάχιστον μία δόση
  • Οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί.

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα προσμετράται και στους εμβολιασμούς με τουλάχιστον μία δόση και στους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς.

Επιπλέον, ο Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των πολιτών ηλικίες 30 έως 44 πρόκειται να ανοίξει το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου και θα περιλαμβάνει όλα τα διαθέσιμα στη χώρα μας εμβόλια.

Αυτή η εμβολιαστική στρατηγική πρόκειται να γίνει σπαστά ανά πενταετία, με την ηλικιακή κατηγορία των 40 έως 44 ετών να παίρνουν την σκυτάλη. Έπειτα, θα ακολουθήσουν οι 39-35 ετών και μετά οι 30-34 ετών.

«Αφού δούμε πώς θα κινηθούν οι ομάδες αυτές», συνέχισε «και επιβεβαιωθούν οι παραδόσεις, που είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας, είναι πιθανό ενός του Ιουνίου να ανοίξουμε και τις επόμενες ηλικιακές ομάδες, από 18 και άνω. Δηλαδή τους 25-29 ετών και τους 18-24 ετών»

Το χρονοδιάγραμμα των εμβολίων που αναμένει η χώρα τον Μάιο:

  • Από την Pfizer περιμένουμε 2.150.000 δόσεις.
  • Από την Moderna περιμένουμε 350.000 δόσεις.
  • Από την Johnson & Johnson περιμένουμε 220.000 δόσεις αλλά και μια επιβεβαίωση για ακόμα 80.000 δόσεις.
  • Από την Astrazeneca περιμένουμε κάποιες πρώτες παραδόσεις και επιβεβαίωση για τις υπόλοιπες.
Μάριος Θεμιστοκλέους

O Μάριος Θεμιστοκλέους

Μάριος Θεμιστοκλέους: Τι ισχύει για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Επιπλέον, ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε πως όσοι λαμβάνουν και τη δεύτερη δόση του εμβολίου, θα μπορούν να λαμβάνουν σε ψηφιακή μορφή πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο θα μπορούν να αξιοποιούν για προσωπική χρήση και θα περιλαμβάνει τα απαραίτητα στοιχεία του εμβολιαζόμενου, όπως για παράδειγμα πότε εμβολιάστηκε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments