Ελλάδα

Τζανάκης: Πτώση στα κρούσματα μετά τις 10 Ιουνίου

Τζανάκης: Πτώση στα κρούσματα μετά τις 10 Ιουνίου
Τζανάκης: Ο καθηγητής Πνευμονολογίας μίλησε σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα και πρόβλεψε πτώση των κρουσμάτων τον Ιούνιο.
Τζανάκης: Ο καθηγητής Πνευμονολογίας μίλησε σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα και πρόβλεψε πτώση των κρουσμάτων τον Ιούνιο.

Ο Νίκος Τζανάκης μίλησε για αποκλιμάκωση στις νοσηλείες των ασθενών με κορωνοϊό κατά 30% στα νοσοκομεία. Να θυμίσουμε ότι ο καθηγητής έχει αναφέρει τον τρόπο που αποκτάμε ανοσία από τον ιό. Ακόμη, ο ίδιος έχει μιλήσει και για την άρση της πατέντας των εμβολίων.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής πνευμονολογίας, μιλώντας στην τηλεόραση του Open TV, ανέφερε ότι τα self test δεν είναι 100% αξιόπιστα, ωστόσο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια της πολιτείας, καθώς προλαμβάνει κάποια κρούσματα.

Τζανάκης: «Η αποκλιμάκωση είναι αργή αλλά γίνεται»

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τις 10 Απριλίου, ο μέσος κυλιόμενος όρος των κρουσμάτων θα είναι 500-600 την ημέρα. «Η αποκλιμάκωση είναι αργή, αλλά γίνεται», υπογράμμισε ο κ. Τζανάκης, ενώ εξήγησε πως καταγράφεται και μια βελτίωση περίπου 15% στα κρεβάτια των ΜΕΘ.

Ωστόσο, συνέχισε λέγοντας πως παραμένει υψηλά ο δείκτης θνησιμότητας, ο οποίος όμως πάντα καθυστερεί και συγκεκριμένα πέφτει 3 περίπου εβδομάδες μετά την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων.

Τζανάκης: «Τότε θα δούμε μία σαφή αποκλιμάκωση των πανδημικών δεικτών»

Σύμφωνα με τον καθηγητή πνευμονολογίας, ουσιαστική αποκλιμάκωση των κρουσμάτων θα σημειωθεί μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου που το 30 – 35% των πολιτών θα είναι εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις. «Τότε θα δούμε μια σαφή αποκλιμάκωση των πανδημικών δεικτών», είπε.

Για την χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, σημείωσε πως αυτή μπορεί να αποφεύγεται αν οι πολίτες κρατούν 3, 4 μέτρα απόσταση από την διπλανή παρέα και βγαίνουν με ανθρώπους που έχουν εμπιστοσύνη πως τηρούν τα μέτρα προστασίας.

«Για να βγουν σωστά τα μοντέλα θα πρέπει να μην κάνουμε τα λεγόμενα κορωνοπάρτι»

Ο καθηγητής σημείωσε πάντως ότι για να βγουν σωστά τα μοντέλα θα πρέπει να μην κάνουμε τα λεγόμενα κορωνοπάρτι, οι καταστηματάρχες να τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι πολίτες να δημιουργήσουν κοινωνικά μικροπεριβάλλοντα με φίλους που τηρούν τα μέτρα προστασίας. Περιμένουμε και μάλλον θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται αυτή την εβδομάδα ο δείκτης των θανάτων ανέφερε επίσης ο κ. Τζανάκης, κάνοντας λόγο για 500 θανάτους ανά εβδομάδα. «Νομίζω θα αρχίσουμε από αυτή την εβδομάδα να βλέπουμε λίγο χαμηλότερους θανάτους ανά ημέρα, 55 με 65 όχι 80» είπε.

Ο καθηγητής επίσης σχολίασε και το ζήτημα πίεσης στα νοσοκομεία κάνοντας λόγο για αποκλιμάκωση 30% στις κλίνες και πτώση 25% στις ΜΕΘ. «Τα κρούσματα θα συνεχίσουν να είναι πάνω από 2.000, αλλά μεγάλο μέρος τους είναι προσυμπτωματικά, ασυμπτωματικά ή ολιγοσυμπτωματικά άτομα, που δεν κάνουν μεγάλη χρήση υπηρεσιών υγείας μεγάλη, καλές περιπτώσεις» διευκρίνισε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments