Πολιτική

Γεωργιάδης: Ανοίγει η πλατφόρμα στήριξης της εστίασης

Γεωργιάδης: Ανοίγει η πλατφόρμα στήριξης της εστίασης
Γεωργιάδης: Ο υπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων ανακοίνωσε πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση των πρώτων υλών της εστίασης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι ανοίγει η πλατφόρμα για τις πρώτες ύλες της εστίασης. Να σημειωθεί ότι ο υπουργός είχε αναφέρει ότι πρόκειται το κράτος να ανακοινώσει προγράμματα στήριξης της εστίασης.  Ακόμη, είχε μιλήσει για το ωράριο των μετακινήσεων σε συνάρτηση με το άνοιγμα της εστίασης.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων κρατικής επιδότησης των πρώτων υλών για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων εστίασης. Γεωργιάδης

Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη το πρόγραμμα εγκρίθηκε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Την Πέμπτη θα γίνει το σχετικό τεστ και την Παρασκευή θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Οι αιτήσεις όπως είπε ο Υπουργός θα μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τις 31 Ιουλίου, ενώ τα σχετικά τιμολόγια και αποδείξεις έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021. Παράλληλα, η πλατφόρμα θα εμφανίζει το ποσό που δικαιούται κάθε δικαιούχος, ώστε όποιος θεωρεί ότι δεν μπορεί να το καλύψει να ζητά μικρότερη ενίσχυση.

Γεωργιάδης: «Να βγάλουμε χρονοδιάγραμμα για όλους τους κλειστούς κλάδους της οικονομίας»

«Υπάρχουν περίπου 17.000 επιχειρήσεις στην εστίαση που δεν έχουν εξωτερικό χώρο. Πέρυσι είχαν αρχίσει τη λειτουργία τους με ανοιχτά παράθυρα κλπ τον Ιούνιο… Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα μπορέσουμε και φέτος που θα έχουμε και τα εμβόλια. Δηλαδή σε δυο με τρεις εβδομάδες» εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Εφόσον η πανδημία ακολουθήσει την πορεία που έχει, η εστίαση θα πάει μια ώρα παραπάνω (μεσάνυχτα) με το άνοιγμα του τουρισμού, ενώ αν η επιτροπή πει και για κλείσιμο 1 το πρωί το ΥΠΑΝΕ θα το δεχθεί» σημείωσε. Μένει να δοθεί το «πράσινο φως» από τις Βρυξέλλες για να ανοίξει η πλατφόρμα στήριξης της εστίασης, εξήγησε. Σημείωσε ότι η εκταμίευση θα γίνει μέσα σε τέσσερις εβδομάδες από την υποβολή της αίτησης.

«Θέλω, και αυτό θα ζητήσουμε από την επιτροπή, να βγάλουμε χρονοδιάγραμμα για όλους τους κλειστούς κλάδους της οικονομίας με το πρωτόκολλο και την ημερομηνία, για να ξέρουν όλοι (γάμοι, δεξιώσεις, κέντρα ευεξίας κλπ) πότε και πώς ξεκινάνε, οπότε να υπάρχει οδικός χάρτης ολοκλήρωσης του ανοίγματος της αγοράς» ανέφερε ακόμα ο υπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments