Ελλάδα

Self Tests: Νέες οδηγίες για τους μαθητές από τη Δευτέρα

Self Tests: Νέες οδηγίες για τους μαθητές από τη Δευτέρα
Self Tests: Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας οι μαθητές θα υποχρεούνται να κάνουν ένα τεστ ανά βδομάδα, από την Δευτέρα.

Στις 10/5 άνοιξαν για πρώτη φορά με self test τα σχολεία. Μία νέα ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας μειώνει τον αριθμό των υποχρεωτικών self test για τους μαθητές. Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με την Επιτροπή θα πρέπει να διενεργούνται τεστ και για τον σχολικό αθλητισμό.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, από τη Δευτέρα 17/5 θα απαιτείται η διενέργεια self-test μία φορά εβδομαδιαίως για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις σχολικές μονάδες της χώρας.

Το τεστ θα διενεργείται εντός 24 ωρών πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα πρωί, θα δηλώνεται το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα σύμφωνα με τις οδηγίες, και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας θα φέρουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, που θα επιδεικνύουν στο σχολείο.

Με self test και στα πανεπιστήμια

Επίσης ανακοινώνεται ότι, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών, αποφασίζονται τα εξής:

• Εξ αποστάσεως ή διά ζώσης διεξαγωγή των εξετάσεων του εαρινού εξαμήνου στα ΑΕΙ, ανάλογα με τη σχετική απόφαση του οικείου Τμήματος/Σχολής, με την προηγούμενη διενέργεια self-test φοιτητών και καθηγητών.

• Δυνατότητα για διενέργεια με φυσική παρουσία πρακτικής άσκησης για τους φοιτητές μεταξύ του τέταρτου και πέμπτου έτους των προγραμμάτων σπουδών Α’ κύκλου στις Πολυτεχνικές Σχολές/Τμήματα, με διενέργεια self-test μία φορά την εβδομάδα.

• Επανέναρξη των εργαστηριακών μαθημάτων για τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Ι και ΙΙ) στις 24/05/2021, με διενέργεια self-test μία φορά την εβδομάδα.

Παράλληλα, εξακολουθούν να ισχύουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ο σχολαστικός καθαρισμός των επιφανειών, ο αερισμός των χώρων κλπ.

Η λειτουργία των ακαδημιών

Σε ότι αφορά στη λειτουργία των Ακαδημιών (ηλικίες 6-12 ετών), η οποία θα επιτραπεί από την προσεχή Δευτέρα 17 Μαΐου, πέραν των άλλων Οδηγιών, για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που θα εκδοθούν τις προσεχείς ημέρες από την ΓΓΑ, θα αρκεί η προσκόμιση της δισεβδομαδιαίας «σχολικής βεβαίωσης» έπειτα από τα αντίστοιχα self test.

Συστήνεται, μάλιστα, για εκπαιδευτικούς λόγους, ώστε να εξοικειώνονται τα παιδιά με το αυτοδιαγνωστικό τεστ, η επιτηρούμενη διεξαγωγή του από εξειδικευμένο προσωπικό στις Ακαδημίες με συχνότητα μία φορά ανά δύο εβδομάδες.

Επιπλέον, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων δεν εγκρίνει ακόμα την αντικατάσταση των προληπτικών ελέγχων με την προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού, έως ότου ληφθεί απόφαση που θα αφορά συνολικά τις πάσης φύσεως δραστηριότητες των πλήρως εμβολιασμένων για όλη τη χώρα.

Παράλληλα, θα εξεταστεί το προσεχές διάστημα η λειτουργία των ειδικών πισινών για «Baby Swimming».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments