Διεθνή

Sputnik Light: Θετικά νέα για τη χορήγηση του εμβολίου σε άτομα άνω των 60 ετών

Sputnik Light: Θετικά νέα για τη χορήγηση του εμβολίου σε άτομα άνω των 60 ετών
Sputnik Light: Παράλληλα, η Ρωσία ξεκινάει έλεγχο για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι της ινδικής μετάλλαξης.

Νωρίτερα μέσα στον Μάιο η Ρωσία έδωσε το πράσινο φως για μια νέα έκδοση του εμβολίου Sputnik V, το οποίο χορηγείται σε μία μόνο δόση και ονομάζεται Sputnik Light. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια, θετικά ήταν τα στοιχεία που έδειξαν οι έρευνες σχετικά με τη χορήγηση του εν λόγω εμβολίου σε άτομα άνω των 60 ετών.

Μπορεί οι μεγαλύτεροι σε ηλικία πολίτες να έχουν δεχθεί καλά το εμβόλιο, ωστόσο θα πρέπει να γίνουν περισσότερες δοκιμές προκειμένου το εμβόλιο να λάβει και επίσημα την έγκριση για τη χορήγησή του σε πολίτες άνω 60 ετών.

«Έως τώρα, το Sputnik Light χορηγείται μόνο σε πολίτες κάτω των 60 ετών. Φυσικά, οι μεγαλύτεροι μπορούν να εμβολιαστούν σωστά και με το Sputnik V και με το Sputnik Light. Τώρα, πρέπει να κάνουμε παραπάνω μελέτες σε ηλικιωμένους ανθρώπους ώστε απλά να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για τον φάκελο εγγραφής του εμβολίου» εξήγησε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια Αλεξάντερ Γίντσμπουργκ.

Η Ρωσία ξεκινάει δοκιμές σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου Sputnik V έναντι της ινδικής μετάλλαξης

Επιπλέον, ο ο διευθυντής του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια δήλωσε ότι το ρευνητικό κέντρο της Ρωσίας έχει λάβει δείγμα της ινδικής μετάλλαξης και σχεδιάζει να ελέγξει την αποτελεσματικότητα του Sputnik V έναντι του συγκεκριμένου παραλλαγμένου στελέχους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αποτελέσματα του ελέγχου πρόκειται να είναι έτοιμα στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

«Πληροφορήθηκα, σήμερα το πρωί, ότι το ινστιτούτο έλαβε δείγμα της ινδικής μετάλλαξης του κορονοϊού. Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουμε τον έλεγχο.  Εκτιμώ ότι θα έχουμε απάντηση μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας» είπε συγκεκριμένα.

Επίσης, αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό των παιδιών, παρατηρώντας ότι άλλες φαρμακευτικές εταιρείες έχουν ήδη ξεκινήσει δοκιμές και επισημαίνοντας ότι η Ρωσία μένει πίσω.

«Αρχίζουμε να μένουμε πίσω και σύντομα θα μείνουμε πίσω σε σημαντικό βαθμό, κάτι που σημαίνει ότι τα παιδιά μας δεν θα είναι προστατευμένα, παρά το γεγονός ότι ήμασταν οι πρώτοι που καταχωρίσαμε εμβόλιο» σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι τα παιδιά αντιστοιχούν στο 20% του πληθυσμού της Ρωσίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments