Ελλάδα

Πάτρα κορωνοπάρτι: Εικόνες καρναβαλιού από την Παντάνασσα

Πάτρα κορωνοπάρτι: Εικόνες καρναβαλιού από την Παντάνασσα
Πάτρα κορωνοπάρτι: Αμέτρητοι νεαροί χωρίς να φορούν μάσκα διασκέδασαν στα σκαλιά της Παντάνασσας.

Μετά το κορωνοπάρτι που έλαβε χώρα έξω από τη Φιλοσοφική του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη, ένα από τα πιο ξέφρενα πάρτι στα σκαλιά της Παντάνασσας έλαβε χώρα χθες βράδυ προκαλώντας νευρικό κλονισμό στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής οι οποίοι πλέον τείνουν να ξεχάσουν τι θα πει ύπνος.

Αμέτρητοι νεαροί, χωρίς να φοράνε μάσκα, με μπουκάλια από ποτά στο χέρι πανηγύριζαν ξέφρενα είτε με μουσική ερχόμενη από τα ηχεία παρκαρισμένου αυτοκινήτου, είτε τραγουδώντας μόνοι τους με κάποιους από αυτούς να βγάζουν τις μπλούζες τους και να χοροπηδούν στους ώμους φίλων τους, όπως ακριβώς στις τελευταίες σειρές της καρναβαλικής παρέλασης.

Η συνήθεια «τσάμπα στις πλατείες με ποτά από το περίπτερο, την κάβα ή το σπίτι» με δυνατότητα πολλαπλών γνωριμιών και ευρείας «κοινωνικοποίησης», φαίνεται πως ήρθε για να μείνει μετακομίζοντας από στέκι σε στέκι ανάλογα με τη εποχή και τη μόδα. Μόνο που μιλάμε για ξέφρενα γλέντια στην καρδιά του πυκνοκατοικημένου αστικού ιστού.

Άρα για γλέντια που σηκώνουν στο πόδι γειτονιές. Δίχως κανείς να παρεμβαίνει. Η νεολαία ξεσπαθώνει από τον εγκλεισμό και η πόλη «δονείται» ακατάλληλες ώρες, ενώ ο κορωνοϊός είναι ακόμη εδώ. Κίνημα πλατείας άλλου τύπου.

Θεσσαλονίκη: Κορωνοπάρτι με εκατοντάδες άτομα στο ΑΠΘ

Προβληματισμό προκαλούν οι εικόνες από το κορωνοπάρτι που σημειώθηκε χθες, Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη έξω από κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής στο ΑΠΘ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται κορωνοπάρτι στη Θεσσαλονίκη, καθώς νωρίτερα τον Απρίλιο το κορωνοπάρτι στο ΑΠΘ είχε προκαλέσει την παρέμβαση του εισαγγελέα. Λίγες ώρες μετά την άρση του lockdown, δεκάδες άτομα παρευρέθηκαν στο πάρτι που στήθηκε στην πανεπιστημιούπολη, το οποίο είχε μουσική και DJ. Μάλιστα, το σημείο μπροστά από την είσοδο της Φιλοσοφικής Σχολής, υπήρχε πάγκος με μπύρες και ποτά.

Το τοπικό ThessToday.gr μετέδωσε φωτογραφίες και βίντεο και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το πάρτυ φαίνεται να έγινε γνωστό μέσα από ιστοσελίδες και ξεκίνησε στις 22:00.

Όπως επισημαίνει το ίδιο μέσο, δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας όπως η χρήση μάσκας ή οι απαραίτητες αποστάσεις, το πάρτι συνεχίστηκε μετά την ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας (00:30) και η αστυνομία δεν επενέβη.

Οι εικόνες θυμίζουν, συναυλία, σε εποχές προ-κοροναϊού, Οι συμμετέχοντες είχαν κατακλύσει τη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ τόσο μπροστά στην είσοδο, όσο και στον υπόλοιπο χώρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments