Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Κορωνοπάρτι με εκατοντάδες άτομα στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Κορωνοπάρτι με εκατοντάδες άτομα στο ΑΠΘ
Θεσσαλονίκη: Το κορωνοπάρτυ έγινε γνωστό μέσω των social media.

Προβληματισμό προκαλούν οι εικόνες από το κορωνοπάρτι που σημειώθηκε χθες, Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη έξω από κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής στο ΑΠΘ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται κορωνοπάρτι στη Θεσσαλονίκη, καθώς νωρίτερα τον Απρίλιο το κορωνοπάρτι στο ΑΠΘ είχε προκαλέσει την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Λίγες ώρες μετά την άρση του lockdown, δεκάδες άτομα παρευρέθηκαν στο πάρτι που στήθηκε στην πανεπιστημιούπολη, το οποίο είχε μουσική και DJ. Μάλιστα, το σημείο μπροστά από την είσοδο της Φιλοσοφικής Σχολής, υπήρχε πάγκος με μπύρες και ποτά.

Το τοπικό ThessToday.gr μετέδωσε φωτογραφίες και βίντεο και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το πάρτυ φαίνεται να έγινε γνωστό μέσα από ιστοσελίδες και ξεκίνησε στις 22:00.

Όπως επισημαίνει το ίδιο μέσο, δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας όπως η χρήση μάσκας ή οι απαραίτητες αποστάσεις, το πάρτι συνεχίστηκε μετά την ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας (00:30) και η αστυνομία δεν επενέβη.

Οι εικόνες θυμίζουν, συναυλία, σε εποχές προ-κοροναϊού, Οι συμμετέχοντες είχαν κατακλύσει τη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ τόσο μπροστά στην είσοδο, όσο και στον υπόλοιπο χώρο.

Κορωνοπάρτι: DJ εξηγεί πως στήνονται στις πλατείες

Θέμα των προηγούμενων εβδομάδων ήταν τα κορωνοπάρτι που είχαν στηθεί στην πλατεία Βαρνάβα και στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη. DJ είχε μιλήσει στην κάμερα του STAR, όπου και εξήγησε πώς στήνονται τα κορωνοπάρτι στις πλατείες.

«Μου είχαν πει να παίξω εδώ στο Ναύπλιο, να κάναμε ένα πάρτι εδώ σε μια πλατεία στο κέντρο του Ναυπλίου να βάζαμε ηχεία 6. Μου είπαν “έλα ρε Ρόνι να στήσεις ένα πάρτι εδώ, να κάνουμε αυτό που γίνεται στην Αθήνα” και τους είπα “όχι, είμαι κατά”. Δεν πήγα γιατί φοβάμαι» περιέγραψε ο γνωστός Dj στο Star.

Όπως αναφέρει και ο ίδιος, κάποιοι επιτήδειοι βρίσκουν και στήνουν μπίζνες με πάρτι. «Υπάρχουν DJ που δεν τους ξέρει η μάνα τους και σου λέει θα κάνουμε ένα πάρτι να μας μάθει ο κόσμος» εξηγεί.

Tα πάρτι στις πλατείες διοργανώνονται ως εξής: νοικιάζουν μηχανήματα σε χαμηλές τιμές, αφού ειδικά αυτήν την περίοδο δεν έχει δουλειά.«Άρα εκεί που το booth έκανε 500 ευρώ, τώρα το δίνει με 200. Έτσι, νοικιάζεις δυο σιντιέρες , μια κονσόλα, βρίσκεις μια τοποθεσία και παίζεις μουσική» προσθέτει. Στήνουν μια εκδήλωση στο fb και τα στέλνουν στα κατάλληλα άτομα που θα τη στείλουν στους επόμενους και πάει λέγοντας…»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments