Lifestyle

Τι κοινό έχουν η Ελένη Μενεγάκη και ο Αλέξης Τσίπρας

Τι κοινό έχουν η Ελένη Μενεγάκη και ο Αλέξης Τσίπρας
Μενεγάκη Τσίπρας: Τι κοινό μπορεί να έχει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η γνωστή παρουσιάστρια. Η απάντηση είναι η τέχνη.

Και όμως Αλέξης Τσίπρας και Ελένη Μενεγάκη έχουν ένα κοινό. Η γνωστή παρουσιάστρια, που αυτή την περίοδο ετοιμάζει την τηλεοπτική επιστροφή της, και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μοιράζονται την ίδια αγάπη για την τέχνη.

Πιο συγκεκριμένα, από ότι φαίνεται και οι δύο τρέφουν ιδιαίτερη εκτίμηση για τους πίνακες του Έλληνα εικαστικού Κωστή Γεωργίου, γεγονός που αποκαλύφθηκε μετά το τελευταίο live της πασίγνωστης παρουσιάστριας στο Instagram.

Οι δίδυμοι ταύροι

Η Ελένη Μενεγάκη έκανε ένα Ιnstagram live με τη συγγραφέα Λένα Μαντά σε μια συζήτηση αφιερωμένη στο νέο της βιβλίο. Η συζήτηση αυτή έγινε με φόντο ένα έργο Τέχνης από τη σειρά Torros του Κωστή Γεωργίου, με πρωταγωνιστές τους ταύρους.

Τους δίδυμους ταύρους όμως τους έχουμε δει και στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται για τον κόκκινο πίνακα με τους δύο ταύρους που στέκονται αντικριστά και υπήρξε για χρόνια το σήμα κατατεθέν του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είχε μετατραπεί σε τηλεοπτική «πλάτη» για συνεντεύξεις. Ονομάζεται «Fight Omega» και το υπογράφει ο Κωστής Γεωργίου.

Λίγα λόγια για τον Κωστή Γεωργίου

Ο Κωστής Γεωργίου είναι ένας από τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους διεθνώς Έλληνες εικαστικούς. Είναι πτυχιούχος της ΑΣΚΤ Αθηνών (Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών) στη ζωγραφική και τη γλυπτική, με δάσκαλους τον Δ. Μυταρά και Δ. Κοκκινίδη

Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 90 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής στα μεγαλύτερα μουσεία και γκαλερί του κόσμου και περισσότερες από 300 ομαδικές εκθέσεις παγκοσμίως.

Στα έργα του κυριαρχούν οι έντονοι χρωματισμοί, κυρίως σε μπλε και κόκκινο, φιγούρες άλλοτε οικείες στο μάτι και άλλοτε σουρεαλιστικές. Πλοία, νεκρές φύσεις, φρούτα, κολυμβητές και θάλασσες κυριαρχούν στους πίνακές του. Δημιουργεί επίσης υπερμεγέθη γλυπτά, άλλα μικρότερων άλλα μεγαλύτερων διαστάσεων, τα οποία μας προσκαλούν στο εικαστικό σύμπαν του Κωστή Γεωργίου, μας δείχνουν τα αποτελέσματα της έντονης και εκρηκτικής του έμπνευσης.

Πολλά από τα έργα του κοσμούν δημίοσιους χώρους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τα βλέπουμε στην κεντρική πλατεία της Βούλα, στην Βουλιαγμένη, σε εμπορικό κέντρο στην Κίνα αλλά και σε νοσοκομείο στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments