Οικονομία

Γουάτσα – Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: «Έχετε μακράν την καλύτερη κυβέρνηση στην Ευρώπη»

Γουάτσα – Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: «Έχετε μακράν την καλύτερη κυβέρνηση στην Ευρώπη»
Γουάτσα – Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο βασικός μέτοχος της Eurobank κ. Πρέμ Γουάτσα έπλεξε το εγκώμιο της ελληνικής κυβέρνησης λέγοντας πως «Έχετε μακράν την καλύτερη κυβέρνηση στην Ευρώπη» ενώ εξήγησε γιατί αποφάσισε να μην αποεπενδύσει από την Ελλάδα.

Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο βασικός μέτοχος της Eurobank κ. Πρέμ Γουάτσα έπλεξε το εγκώμιο της ελληνικής κυβέρνησης λέγοντας πως «Έχετε μακράν την καλύτερη κυβέρνηση στην Ευρώπη» ενώ εξήγησε γιατί αποφάσισε να μην αποεπενδύσει από την Ελλάδα. Χθες στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ μίλησε τόσο ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης.

Τι δήλωσε για την παγκόσμια κρίση λόγω κορωνοϊού

Αναφερόμενος στη χώρα καταγωγής του την Ινδία τόνισε πως τον θλίβει η εικόνα που επικρατεί όμως εργάζονται πολύ σκληρά για να προχωρήσουν στους εμβολιασμούς. Για το μέλλον και την επόμενη μέρα στην Ινδία τόνισε πως βλέπει σημαντικές ευκαιρίες.

Για την Ελλάδα

Για την μετακορωνοϊό εποχή και την Ελλάδα τόνισε ότι θα τα πάει πολύ καλά ενώ σχετικά με την αύξηση του πληθωρισμού διευκρίνισε η αίσθηση μου είναι ότι με την αναθέρμανση ο πληθωρισμός θα ενισχυθεί περισσότερο απ΄όσο πολλοί πιστεύουν». Για το επόμενο διάστημα προέβλεψε ότι όσο η οικονομία ανακάμπτει, τα κέρδη των εταιρειών θα ανακάμπτουν, το ίδιο και οι μετοχές τους.

Ο κ. Γουάτσα αναφέρθηκε και στον Έλληνα πρωθυπουργό λέγοντας «Τώρα έχετε έναν πρωθυπουργό με την εμπειρία που θέλετε να έχει» όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών του Φόρουμ, και τόνισε ότι «έχετε μακράν την καλύτερη κυβέρνηση στην Ευρώπη».

Αιτιολογώντας την άποψή του, αναφέρθηκε στο φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις, το βελτιωμένο κλίμα στις αγορές και στη δυναμική της ελληνικής οικονομίας. Θύμισε δε ότι το 2018 η Ελλάδα δεν είχε καμία πρόσβαση στις αγορές και τώρα δανείζεται με ελάχιστα επιτόκια και αυτή, όπως είπε, «είναι μία σημαντική αλλαγή για την Ελλάδα».

Αναμένονται 7,9 δισ. ευρώ φέτος από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

Στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών χθες Παρασκευή ο κ. Θόδωρος Σκυλακάκης αναφέρθηκε και στο τι πρέπει να περιμένει η Ελλάδα από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης προανήγγειλε πως φέτος αναμένεται να εκταμιευθούν για την Ελλάδα κονδύλια ύψους 7,9 δις. ευρώ από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης. Όπως τόνισε ο κ. Σκυλακάκης η χώρα μας ήταν μάλιστα η δεύτερη χώρα που κατέθεσε σχέδιο στην Κομισιόν.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό η Ελλάδα θα λάβει τα δάνεια ύψους 13 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ έχει καταρτίσει σχέδιο βάση του οποίου τα δάνεια αυτά περνούν στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να δοθούν κίνητρα για αύξηση των επενδύσεων. Τα 59 δισ. ευρώ που κινητοποιούνται συνολικά είναι αποτέλεσμα της δομής του σχεδίου: Από τα δάνεια, από την εκτεταμένη συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, με συγχρημαδοτούμενα σχέδια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments