Ελλάδα

Γάζα: Πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα – Έκλεισαν δρόμοι

Γάζα: Πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα – Έκλεισαν δρόμοι
Γάζα: Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησε η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.

Πορεία διαμαρτυρίας υπέρ του Παλαιστινιακού λαού και κατά του Ισραήλ, μετά και τις τελευταίες συρράξεις στη Γάζα, που συνεχίζονται για έβδομη μέρα, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας έκλεισαν ρεύματα των λεοφώρων Μεσογείων και Κατεχάκη.

Γάζα: Μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό Οι διαδηλωτές, συγκεντρώθηκαν κοντά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη Λεωφόρο Μεσογείων και κατευθύνθηκαν προς την πρεσβεία του Ισραήλ. Κατά τη διάρκεια της πορεία διαμαρτυρίας έκλεισαν διαδοχικά η Μεσογείων, η Κατεχάκη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, αλλά και η Κηφισίας επίσης και στα δύο ρεύματα από το ύψος το Φάρου έως τη Λ. Αλεξάνδρας. Κλειστή ήταν και η Βασ. Σοφίας και στα δύο ρεύματα έως το ύψος του Χίλτον. Οι δρόμοι έχουν δοθεί πλέον στην κυκλοφορία. Γάζα

«Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον σκληρά δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό από τις εγκληματικές επιθέσεις του Ισραήλ που γίνονται με τις πλάτες των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ. Απαιτούμε εδώ και τώρα η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, με βάση την ομόφωνη απόφαση της Βουλής του 2015. Απαιτούμε να απεμπλακεί η Ελλάδα από όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που βάζουν σε μεγάλους κινδύνους το λαό και τη χώρα μας» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπας στη εν εξελίξει συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ.

Γάζα: Ποιοι συμμετείχαν στην πορεία

Μεταξύ άλλων στην πορεία συμμετείχαν και η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα, η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, η ΕΕΔΔΑ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ, ο ΣΦΕΑ, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα η ΕΕΔΥΕ διαδήλωσε για «την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή».

«ΟΧΙ στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα. Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών. Να σταματήσουν η ΝΑΤΟική άσκηση “Defender Europe” και όλες οι ασκήσεις που στοχεύουν στην περικύκλωση της Ρωσίας και σημαδεύουν άλλους λαούς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments