Ελλάδα

Πάτρα: Σοκάρει ο θάνατος της 35χρονης από κορωνοϊό

Πάτρα: Σοκάρει ο θάνατος της 35χρονης από κορωνοϊό
Πάτρα: Σοκάρει ο θάνατος της 35χρονης από κορωνοϊό, μετά από 3μιση μήνες μάχης στο νοσοκομείο του Ρίο. Σκόρπισε θλίψη η απώλειά της.

Ο θάνατος της 35χρονης Αναστασίας από την Πάτρα σκόρπισε θλίψη την τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Η άτυχη γυναίκα νόσησε από κορωνοϊό και μετά από 3,5 μήνες μάχης στο νοσοκομείο του Ρίο κατέληξε, από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Τέτοιες δυσάρεστά περιστατικά κάνουν επιτακτική την ανάγκη των εμβολιασμών.

Η Αναστασία έδωσε γενναία μάχη αλλά δεν κατάφερε να βγει νικήτρια.. Ήταν ένα κορίτσι γεμάτο όνειρα και ελπίδες όπως λέει στο thebest.gr φιλικό της πρόσωπο, το οποίο μας εξηγεί ότι η κοπέλα νόσησε στις 24 Ιανουαρίου από έναν αρνητή του κορoνοϊού, στο σπίτι του οποίου πήγαινε για να φυλάξει την ηλικιωμένη μητέρα του.

Η γυναίκα νοσηλευόταν μέχρι και πριν ένα μήνα στην MEΘ, είχε διασωληνωθεί, και μετά στην κλινική covid. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Παθολογική κλινική, καθώς ήταν πλέον αρνητική στον ιό, αλλά τα προβλήματα που είχαν ανακύψει από την πολύμηνη ταλαιπωρία και την κατάκλιση την κατέβαλαν σε τέτοιο σημείο που δεν μπόρεσε να ανακάμψει. «Μιλούσαμε στο τηλέφωνο μέχρι και πρότινος. Είχε προβλήματα. Δεν μπορούσε να σηκωθεί, πονούσε» μας λέει άτομο από το φιλικό περιβάλλον της. «Ήταν ένα κορίτσι γεμάτο καλοσύνη. Ένας χρυσός άνθρωπος».

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τα νεότερα για την πανδημία

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης. Συμμετέχει η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα τα κρούσματα ανήλθαν στα 1402. Υπενθυμίζουμε ότι χθες 16/5 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1262 νέα κρούσματα.

Τον λόγο πήρε αρχικά η Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία καλωσόρισε τους δημοσιογράφους που μετά από καιρό βρίσκονται στην αίθουσα της ενημέρωσης με φυσική παρουσία. Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος και παρουσίασε τα τελευταία στοιχεία αναφορικά με το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Θεοδωρίδου: «Τα αντισώματα παραμένουν μέχρι 13 μήνες»

Αρχικά αναφέρθηκε στην διάρκεια της προστασίας από τα αντισώματα είτε μετά από εμβολιασμό, είτε μετά από νόσηση, μιλώντας για διάρκεια έως 7 μήνες. Ωστόσο, σύμφωνα με μια νέα ενθαρρυντική μελέτη από το Στρασβούργο της Γαλλία, τα αντισώματα SARS-CoV-2 pαραμένουν μέχρι 13 μήνες και μειώνουν τον κίνδυνο της επαναλοίμωξης κατά 96%. Η μελέτη συμπεριέλαβε πάνω από 1.300 άτομα – όλοι τους υγειονομικοί που είχαν ήδη νοσήσει με κορωνοϊό και έπειτα εμβολιάστηκαν.

Είναι η πρώτη μελέτη που κάνει λόγο για προστασία από την ανοσία μεγαλύτερη του ενός έτους. Σύμφωνα με αυτήν, μια δόση του εμβολίου προκάλεσε εντονότατη αντισωματική ανταπόκριση και η ανοσία είναι μακρύτερη από έναν χρόνο.

Η κ. Θεοδωρίδου μίλησε για ενθαρρυντικά στοιχεία και σε ό, τι αφορά τις μεταλλάξεις, δηλαδή τα αντισώματα καλύπτουν τόσο τη βρετανική όσο και εν μέρει τη νοτιοαφρικανική.

«Η σύστασή μας είναι μετά από φυσική νόσηση να γίνεται μία δόση εμβολίου», τόνισε ακόμα, λέγοντας πως με τα νέα στοιχεία καταρρίπτονται δύο επιχειρήματα όσων αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων: Ότι δηλαδή το εμβόλιο δεν προστατεύει για πολύ καιρό και ότι δεν «καλύπτει» τις μεταλλάξεις.

«Επιχειρήματα του τύπου οι μεταλλάξεις κάνουν ανενεργό το εμβόλιο δεν ισχύουν και όσοι το επικαλούνται κάνουν λάθος. Ο κύριος τρόπος αναχαίτισης των μεταλλάξεων είναι ο άμεσος εμβολιασμός όλων».

Τέλος, η Μαρία Θεοδωρίδου ανέφερε ότι μελλοντικά αναμένονται νέες συστάσεις για τον εμβολιασμό των ανοσοκατασταλμένων και των μεταμοσχευμένων, καθώς είναι πιθανόν να χρειάζονται συμπληρωματική δόση.

Πόσα εμβόλια περιμένουμε

Αναφορικά με τις παραδόσεις που αναμένονται, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως:

  • Η Pfizer επιβεβαίωσε την παράδοση 1.860.000 δόσεων και μια έξτρα παράδοση 566.000 δόσεις σε τέσσερις παραδόσεις το μήνα.
  • Η Moderna επιβεβαίωσε 308.000 δόσεις.
  • Η Astrazeneca ενημέρωσε για 348.000 δόσεις μέχρι το τέλος του μήνα και συνολικά περιμένουμε μέχρι 5000.000 δόσεις τον Ιούνιο.
  • Η Johnson & Johnson θα παραδώσει 152.000 δόσεις τον Μάιο μετακύλισε μια ημερομηνία για τον Ιούνιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments