Διεθνή

Καλίν Τουρκία: Σκληρή επίθεση στον Μπενιαμίν Νετανιάχου

Καλίν Τουρκία: Σκληρή επίθεση στον Μπενιαμίν Νετανιάχου
Καλίν Τουρκία: Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου προς τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η Τουρκία μέσω του Ερντογάν και του Καλίν έχει δείξει ότι υποστηρίζει πλήρως τις κινήσεις της Παλαιστίνης. Για άλλη μία φορά λοιπόν ο Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου για τη σύρραξη στην Παλαιστίνη.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να σημειωθεί πως και ο Τούρκος Πρόεδρος είχε στηλιτεύσει τις πράξεις του Ισραήλ έναντι της Παλαιστίνης. Συγκεκριμένα, είχε πει «Δεν νιώθουμε ευχάριστα με τη βιαιότητα του Ισραήλ προς την Παλαιστίνη, ακόμα κι αν μεγάλο μέρος του κόσμου αγνοεί τα γεγονότα. Έτσι όπως δεν επιτρέψαμε να δημιουργηθεί τρομοκρατικός διάδρομος κατά μήκος των συνόρων μας με τη Συρία, σήμερα είμαστε αποφασιστικά αντίθετοι με αυτούς που απλώνουν τα χέρια τους στο τέμενος Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ. Είναι καθήκον τιμής για ολόκληρη την ανθρωπότητα να σταθεί απέναντι στην επίθεση του Ισραήλ στις παλαιστινιακές πόλεις και στην Ιερουσαλήμ».

Σφοδρή επίθεση Καλίν

Με ανάρτησή στο Twitter χαρακτηρίζει τον Νετανιάχου «δολοφόνο βρεφών», ενώ σημειώνει πως ο Ταγίπ Ερντογάν φέρει το παλαιστινιακό ως «ιερό λείψανο».

«Το να αναφέρουμε τον πρόεδρό μας, ο οποίος φέρει την παλαιστινιακή υπόθεση ως ιερό λείψανο, και τον Νετανιάχου, τον δολοφόνο βρεφών, στην ίδια πρόταση, μόνο τους Σιωνιστές κάνει χαρούμενους. Αυτή η ιερή αναλογία δεν είναι πολιτική, αλλά αφορά στο νου και την συνείδηση» γράφει χαρακτηριστικά.

H επίθεση Ερντογάν

Σημειώνεται πως οργισμένη ήταν η αντίδραση του τούρκου προέδρου στις ανακοινώσεις για πώληση όπλων από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ.

Επικρίνοντας την αμερικανική κυβέρνηση, δήλωσε ότι ο Τζο Μπάιντεν «έχει τα χέρια του βαμμένα με αίμα», ενώ κατηγόρησε το Ισραήλ ότι «εξαπολύει δυσανάλογες επιθέσεις κατά της Λωρίδας της Γάζας».

Παράλληλα, αποκάλεσε το Ισραήλ «δολοφόνο» Παλαιστινίων όλων των ηλικιών.

«Οι άλλες χώρες που υποστηρίζουν όσα έχει κάνει το Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ και τη Γάζα θα μείνουν στην ιστορία καθώς θα μοιράζονται τις αμαρτίες των δολοφόνων παιδιών και αυτού του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας» επισήμανε ο τούρκος πρόεδρος, ενώ πρότεινε να δημιουργηθεί ανεξάρτητη κυβέρνηση για την Ιερουσαλήμ, υπό την αιγίδα των τριών μεγάλων θρησκειών της πόλης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments