Διεθνή

Ερντογάν Τουρκία: Νέα δριμεία επίθεση κατά του Ισραήλ

Ερντογάν Τουρκία: Νέα δριμεία επίθεση κατά του Ισραήλ
Ερντογάν Τουρκία: Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος κατά του Ισραήλ λόγω των εχθροπραξιών με την Παλαιστίνη στην Λωρίδα της Γάζας.

Μύδρους εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά του Ισραήλ, λόγω των εχθροπραξιών στην Λωρίδα της Γάζας. Να θυμίσουμε ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας είχε τοποθετηθεί ξανά κατά του Ισραήλ λόγω των επεισοδίων στην πλατεία των Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ.

Πιο συγκεκριμένα, νέα επίθεση στο Ισραήλ εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το μεσημέρι της Παρασκευής, με αφορμή τις υπό εξέλιξη εχθροπραξίες στη Λωρίδα της Γάζας.

“Δεν νιώθουμε ευχάριστα με τη βιαιότητα του Ισραήλ προς την Παλαιστίνη”

Σχετικά με το Ισράηλ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε αρχικά«Δεν νιώθουμε ευχάριστα με τη βιαιότητα του Ισραήλ προς την Παλαιστίνη, ακόμα κι αν μεγάλο μέρος του κόσμου αγνοεί τα γεγονότα. Έτσι όπως δεν επιτρέψαμε να δημιουργηθεί τρομοκρατικός διάδρομος κατά μήκος των συνόρων μας με τη Συρία, σήμερα είμαστε αποφασιστικά αντίθετοι με αυτούς που απλώνουν τα χέρια τους στο τέμενος Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ. Είναι καθήκον τιμής για ολόκληρη την ανθρωπότητα να σταθεί απέναντι στην επίθεση του Ισραήλ στις παλαιστινιακές πόλεις και στην Ιερουσαλήμ».

«Όσοι μοιράζονται το αίμα που χύθηκε από το Ισραήλ, με τη σιωπή τους ή υποστηρίζοντας ανοιχτά αυτές τις ενέργειες ασέβειας, πρέπει να γνωρίζουν ότι μια μέρα θα έρθει η σειρά τους. Αυτό το τρομοκρατικό κράτος, το οποίο προσπάθησε να λεηλατήσει μια πόλη, όπως η Ιερουσαλήμ, στα εδάφη της οποίας βρίσκονται τα ιερά μέρη των Μουσουλμάνων, των Χριστιανών και των Εβραίων, έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο» συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Καλούμε κάθε κράτος και κάθε θεσμό, ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις, την προέλευση ή τις επιθυμίες τους, να ενεργήσουν το συντομότερο δυνατό» ολοκλήρωσε.

Οι συνομιλίες με τον αρχηγό της Χαμάς

Στη διάρκεια των συνομιλών, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι «πάντα υποστηρικτής του σκοπού των Παλαιστινίων, θα υποστηρίζει τους Παλαιστίνιους αδελφούς της και θα προστατεύει την αξιοπρέπεια της Ιερουσαλήμ».

Ακόμη, τόνισε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να κινητοποιήσει ολόκληρο τον κόσμο, ιδίως τον ισλαμικό, για να σταματήσει την τρομοκρατία και την «κατοχή» που έχει επιβάλει το Ισραήλ. Ακόμη, κατήγγειλε τον διωγμό Παλαιστινίων, που γίνεται «με τον πιο σκληρό τρόπο», χαρακτηρίζοντας τις επιθέσεις του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ «τρομοκρατικές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments