Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Νίκος Δένδιας: Συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Νίκος Δένδιας: Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, στο πλαίσιο του ταξιδιού του στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη.

Υπό την σκιά των συνεχιζόμενων επεισοδίων ο Νίκος Δένδιας μετέβη σήμερα, Τρίτη 18 Μαΐου, στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Πρόκειται για τον πρώτο υπουργό Εξωτερικών κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μεταβαίνει στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη από την έναρξη της κρίσης. Να θυμίσουμε ότι περίπου 40 Παλαιστίνιοι πέθαναν από την αεροπορική επιδρομή που έκανε το Ισραήλ. Επίσης το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν επεισόδια έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, στο πλαίσιο του ταξιδιού του στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη.

«Είχα την τιμή και την ευλογία να συναντηθώ με τον κ. Θεόφιλο Γ’, Πατριάρχη Ιεροσολύμων», ανέφερε ο κ. Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter. «Στο επίκεντρο η προστασία των Ιερών Προσκυνημάτων και η διατήρηση του καθεστώτος τους», προσέθετε.

Νίκος Δένδιας

Οι επόμενες συναντήσεις του;

Ο κ. Δένδιας θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι και με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμεντ Ιμπραχίμ Στάγεχ. Επίσης, θα συμμετάσχει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συγκάλεσε ο ύπατος εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ με αντικείμενο τις εξελίξεις στην περιοχή. Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί και στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του Αϊμάν Σαφαντί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments